Η ανατροπή της χρονιάς: Δημοσκόπηση – έκπληξη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τα πάνω-κάτω

Η ανατροπή της χρονιάς: Δημοσκόπηση - έκπληξη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τα πάνω-κάτω

Ανατροπή στο '90!

Λίγες ημέρες απέμειναν για τον πρώτο γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα αναδειχτεί ο νέος πρόεδρος μετά και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας θα τεθούν στην κρίση των πολιτών για την επόμενη ημέρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας δείχνουν πως η ηγεσία θα έχει… άρωμα γυναίκας αφού προηγείται στις περισσότερες η Έφη Αχτσιόγλου.

Αλλάζουν τα δεδομένα στο… ’90

Μία δημοσκόπηση της Real Poll έρχεται να δώσει μια διαφορετική εικόνα για τη μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο νεοεμφανισθείς Στέφανος Κασσελάκης προηγείται της Έφης Αχτσιόγλου με σχεδόν 8%.

Η έρευνα για λογαριασμό του militaire.gr έγινε σε δείγμα 1.672 πολιτών που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν στις εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν τηλεφωνική με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, ενώ διενεργήθηκε στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, στο ερώτημα ποιον προτιμάτε για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ o κ. Κασσελάκης εμφανίζεται να έχει ισχυρό προβάδισμα, καθώς φτάνει το 42,2% έναντι του 34,1% της κ. Αχτσιόγλου. Οι κύριοι Τσακαλώτος και Παππάς ακολουθούν με 9,4% και 9,2% αντίστοιχα. Ο Στέφανος Τζουμάκας δείχνει να μένει σε ποσοστό κάτω του 1%, ενώ ενδεικτική είναι και η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής.

Η ανατροπή της χρονιάς: Δημοσκόπηση - έκπληξη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τα πάνω-κάτω

Ωστόσο στην «παράσταση νίκης» η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται με μεγάλη διαφορά.

Η ανατροπή της χρονιάς: Δημοσκόπηση - έκπληξη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τα πάνω-κάτω

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε τρία ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το ποιος από τους υποψηφίους μπορεί να ανανεώσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί καλύτερα με τον κ. Μητσοτάκη και ποιος μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος και να τον ξανακάνει πρώτο κόμμα. Και στα τρία ερωτήματα προηγείται σταθερά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η ανατροπή της χρονιάς: Δημοσκόπηση - έκπληξη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τα πάνω-κάτω Η ανατροπή της χρονιάς: Δημοσκόπηση - έκπληξη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τα πάνω-κάτω Η ανατροπή της χρονιάς: Δημοσκόπηση - έκπληξη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τα πάνω-κάτω

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.