Ανασχηματισμός: Ο επόμενος που απομακρύνεται από την κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Ο επόμενος που απομακρύνεται από την κυβέρνηση

Ποιον θα... θυσιάσουν;

Μετά τον Νότη Μηταράκη που έκανε διακοπές ενώ μαίνονταν μεγάλες φωτιές στην Αττική αλλά και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που απομακρύνθηκε μετά τη δυσαρέσκεια που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τη δολοφονία του Αντώνη στο Blue Horizon, ο ανασχηματισμός θεωρείται θέμα χρόνου.

Όμως η έντονη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου φαίνεται πως συγκεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο…

Δεν έχουν περάσει πολλές βδομάδες από τη στιγμή που ανέλαβε το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, και κυριολεκτικά του έχουν «κάτσει» όλα στραβά, το καλοκαίρι με τις φωτιές και τώρα με τις πλημμύρες.

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται κυριολεκτικά για έναν… «γρουσουζη», καθώς δεν είχε περάσει και πολύς καιρός από όταν είχε αναλάβει το υπουργείο Υγείας όταν έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοϊός, όμως η διαχείριση των καταστάσεων, κρίνοντας και από τα αντίστοιχα πεπραγμένα του Νίκου Χαρδαλιά, δεν μπορεί να αφήσει τον πρωθυπουργό ικανοποιημένο με την απόδοσή.

Επομένως, η καρατόμηση του Βασίλη Κικίλια είναι μάλλον βέβαια, δεδομένης της κατάστασης με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, όπου πρακτικά καταστράφηκε μια ολόκληρη περιφέρεια, με τον υπουργό πρακτικά να μην κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα εστάλη και… πλαγίως από το Μαξίμου αφού έχει ξεκαθαριστεί πως θα γίνουν αλλαγές στο μοντέλο της Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε μετά την φωτιά στον Έβρο και την τεράστια καταστροφή στη Δαδιά, όπου υπουργός Κλιματικής Αλλαγής ήταν ο Βασίλης Κικίλιας.

Σχετική αναφορά έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Έβρο, αποδεχόμενος ότι «τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει» υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι αναγκαίες οι αλλαγές:

«Προφανώς πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν στο τρόπο με τον οποίο οργανώνουμε την πρόληψη για τις δασικές πυρκαγιές. Δεν θέλω να μηδενίσω αυτά τα οποία έγιναν, διότι έγιναν πράγματα και μετά την φωτιά την περσινή. Αλλά πριν την περσινή φωτιά, η Δαδιά ειχε εντοπιστεί ως ένα δάσος εθνικής, ευρωπαικής σημασίας, το οποίο έπρεπε να προστατεύσουμε και η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, όπως το είχαμε σχεδιάσει. Γιατί πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και έντιμοι με τους εαυτούς μας, για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι». 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.