Λούτσα: Το στοιχείο «κλειδί» που δείχνει ότι δεν θα βρουν ποτέ τους εκτελεστές 

Επίθεση με βαριοπούλες και μολότοφ σε τράπεζα στο Χαϊδάρι

Η λεπτομέρεια για τη στιγμή της επίθεσης αλλάζει τα δεδομένα 

Μέσα σε 45 δευτερόλεπτα έγινε το μακελειό με έξι νεκρούς στη Λούτσα. Πέντε νεαροί εκτελέστηκαν με τουλάχιστον 60 κάλυκες μέσα σε αυτοκίνητο ενώ ο έκτος ήταν εκτός.

Όλη τη νύχτα οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν έρευνες για τη συλλογή στοιχείων που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών. Η εκτέλεση των νεαρών έγινε στην οδό Ακροπόλεως το απόγευμα της Τρίτης (11/9).

Τα θύματα δεν είχαν όπλα και εκτιμάται πως οι εκτελεστές είχαν στήσει καρτέρι και σκότωσαν τα έξι άτομα μόλις έφτασαν στο σημείο.

Από τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν στην κατοχή των έξι θυμάτων πλαστά διαβατήρια με τούρκικα ονόματα, τα οποία εξετάζεται αν είναι γαλλικά.

Όσο για τις γερμανικές πινακίδες που είχε το όχημα των θυμάτων, είναι πλαστές και τις είχαν κολλήσει με ταινία.

Ο σεσημασμένος

Ο ένας από τους έξι νεκρούς είναι 25 ετών τουρκικής καταγωγής και είχε συλληφθεί πριν έξι μήνες στο Διδυμότειχο επειδή είχε μπει στη χώρα χωρίς έγγραφα. Για τους υπόλοιπους πέντε, η Ασφάλεια καταλήγει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για άτομα τουρκικής καταγωγής.

Θεωρούν πως πρόκειται για μία ομάδα έξι ατόμων που διέμεναν μόνιμα στη Γαλλία και δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ναρκωτικών. Από την ΕΛΑΣ πιστεύουν πως τα έξι άτομα ήρθαν στην Ελλάδα για παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.

Το στοιχείο «κλειδί»

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι αστυνομικοί πιστεύουν πως τα θύματα δεν είχαν ραντεβού με τους δράστες αφού η μηχανή του ΙΧ όταν τους γάζωσαν ήταν αναμμένη. Αυτό είναι και το στοιχείο «κλειδί» αφού δεν αποκλείεται οι δράστες να παρακολουθούσαν τα θύματα ενώ βρίσκονταν σε χώρες του εξωτερικού και να τα εκτέλεσαν στην Ελλάδα όπου ήρθαν για πρώτη φορά, προκειμένου να μην βρεθούν ποτέ τα ίχνη τους.

Επίσης εκτιμούν πως ετοιμάζονταν να φύγουν από την Ελλάδα αφού στο πορτμπαγκάζ ήταν οι βαλίτσες και των έξι ανδρών. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται δεδομένο πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.