Μετά τη μεγάλη κίνηση Τσίπρα: Βγήκαν «μαχαίρια» στον ΣΥΡΙΖΑ…

ΣΥΡΙΖΑ: Σύσκεψη με άρωμα εκλογών και αλλαγή επικοινωνιακής τακτικής

Το... σκληρό ροκ μόλις ξεκίνησε.

Ήταν η κίνηση που σχολιάστηκε θετικά ακόμα και από τους… εχθρούς του. Κάτι που συζητήθηκε εντόνως στους (παρασκηνιακούς) πολιτικούς κύκλους και επιδοκιμάστηκε μέχρι και από τους σταθερούς αντιπάλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάτι απροσδόκητο, που, όμως, έκανε τη διαφορά.

Ο Αλέξης Τσίπρας προέβη προ τριημέρου σε μια σπουδαία απόφαση, προτείνοντας να εκλέγονται από τα μέλη του κόμματος τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Κεντρική Επιτροπή! Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ο πρόεδρος εκλεγόταν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μπορεί αυτή του η σκέψη (που αναμενόταν να γίνει δεκτή και από τους υπόλοιπους στο κόμμα) να αποθεώθηκε από τους «απέξω» ωστόσο φαίνεται πως δεν… ξετρέλανε και τόσο τους εντός των τειχών.

Ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του με την πρόταση του αρχηγού του, καθώς εκτίμησε ότι αυτό θα οδηγήσει σε αρχηγικό κόμμα και σε ένα star system.

«Υπάρχει μια πίεση από το σύστημα να δημιουργηθούν αρχηγικά κόμματα. Όταν ψηφίζουν 300- 400.000 σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν αρχηγό, είναι η εκχώρηση μιας εντολής χωρίς να υπάρχει από εκεί και πέρα ένας έλεγχος. Σε αυτή την τάση που είναι ισχυρή σήμερα, προσπαθούν να σπρώξουν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνει ένα κόμμα συστημικής μετάλλαξης. Δεν συμφωνούμε. Πιστεύω ότι θα κουβεντιάσουμε και αυτές τις προτάσεις στο Συνέδριο μας και θα βρούμε κάποια λύση η οποία θα συνδυάζει τη δημοκρατική λειτουργία και τον αριστερό χαρακτήρα του κόμματος», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «εδώ θα γίνει ένα Star system, θα ψηφίσουν για την Κεντρική Επιτροπή τον Φίλη για παράδειγμα που είναι πιο γνωστός, ή κάποιον που θα κάνει προεκλογική εκστρατεία από τα Μέσα και όχι έναν ικανό άνθρωπο ο οποίος βοηθάει με την καθημερινή πρακτική του και με τις ιδέες του σε κάποια συνοικία της Αθήνας για να εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή. Εμείς δεν θέλουμε ένα κόμμα – star system, αστεριών λαμπερών ή λιγότερο λαμπερών, θέλουμε ένα κόμμα το οποίο να οργανώνεται στη βάση μιας ισότιμης συμμετοχής των μελών, που σημαίνει να γνωρίζει ο ένας τον άλλον και να επιλέγει. Αυτή είναι η πραγματικότητα». 

Οι πρώτες- και μάλιστα εσωκομματικές- αντιδράσεις για την σκέψη του Αλέξη Τσίπρα είναι λοιπόν γεγονός, και από ένα «επιφανές» στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η στάση των υπολοίπων στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.