Tεράστιο είναι το κόστος και στην εθνική οικονομία από τις καταστροφές στη Θεσσαλία που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel. Υπολογίζεται πως έχει «βουλιάξει» στο νερό το 5% του ΑΕΠ, δηλαδή το ποσοστό που συνεισφέρει ο θεσσαλικός κάμπος στην ελληνική οικονομία.
Ο θεσσαλικός κάμπος είναι ο σιτοβολώνας της Ελλάδας και εκφράζονται φόβοι πως θα αυξηθεί το κόστος στο ψωμί μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες. Χιλιάδες όμως είναι και τα ζώα των κτηνοτρόφων που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η παραγωγή γάλακτος και κρέατος.
Η συνεισφορά της Θεσσαλίας στο φαγητό των Ελλήνων είναι μεγάλη και δεν αποκλείεται να υπάρξει τεράστιο πρόβλημα μελλοντικά, εάν επιβεβαιωθούν και οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι για να είναι ξανά γόνιμο το έδαφος του κάμπου χρειάζονται πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με το MEGA, ο θεσσαλικός κάμπος παρήγαγε:
- Το 52,8% της βιομηχανικής ντομάτας
- Το 38% του βαμβακιού
- Το 54,7% των αχλαδιών
- Το 51,7% των αμυγδάλων
- Το 39,5% των κάστανων
- Το 26,3% των καρυδιών
- Το 19,4% του εγχώριου πρόβειου γάλακτος
- Το 13,7% του εγχώριου αίγειου γάλακτος
- Το 19,5% του βόειου γάλακτος
- Το 18,5% του βοείου κρέατος
- Το 10% του χοιρινού κρέατος
- Το 40% των μαλακών τυριών
- Το 25% των σκληρών τυριών