Δεν την πιάνουν τα τεστ. Ανησυχία για τη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον

Δεν την πιάνουν τα τεστ. Ανησυχία για τη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον

Έντος προβληματισμός στην επιστημονική κοινότητα.

Προβληματισμό και συζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα προκαλεί μια νέα υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον το κορονοϊού, η οποία φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική και έκανε την εμφάνισή της σε χώρες της Σκανδιναβίας, το Βέλγιο και τη Γαλλία. Κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσης σε Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ.

Προς ώρας είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, ωστόσο οι επιστήμονες κρατούν στάση αναμονής. Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, σημείωσε πως «φαίνεται ανησυχητική». Τόνισε δε πως «υπήρξε μια πληροφόρηση πως δεν την πιάνουν τα τεστ. Δεν μπορούν να την ανιχνεύσουν».

«Μια πληροφορία που είχα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον είναι ακριβής, είναι κανένα τεστ δεν μπορεί να την ανιχνεύσει. Εάν αυτό αληθεύει, είμαστε σε πολύ βαθιά νερά. Αλλά να το δούμε», σημείωσε. «Το θέμα είναι εάν η παραλλαγή θα επικρατήσει, εάν είναι πιο εύκολο να μεταδοθεί, μπορεί και να εξαφανιστεί. Έχουν υπάρχει πολλές παραλλαγές που έχουν εξαφανιστεί πολύ γρήγορα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.