Δολοφονία 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά: Μετά το σοκαριστικό βίντεο δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς…

Θα ζούσε αν γύριζαν: Από τι προήλθαν τα χτυπήματα που βρέθηκαν στο πρόσωπο του δολοφονημένου Αντώνη

Τι συνέβη;

Συγκλονίστηκε όλη η Ελλάδα από τη δολοφονία του Αντώνη στο Blue Horizon. Τον 36χρονο έσπρωξαν από τον καταπέλτη του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά μέλη του πληρώματος και το βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έδειξε τι ακριβώς συνέβη.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του πλοιάρχου και του υπάρχου για τον πνιγμό του Αντώνη μετά τις πολύωρες απολογίες των συνολικά τεσσάρων συλληφθέντων.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή μη του υποπλοιάρχου και του λοστρόμου και αφέθηκαν ελεύθεροι. Έτσι την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.

Ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και μετέβη εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποπλοίαρχος του Blue Horizon, στην απολογία του σχετικά με τον θάνατο του 36χρονυ Αντώνη Καρυώτη, ανέλαβε την ευθύνη για όσα συνέβησαν.

Στην απολογία του που δόθηκε από νοσοκομείο, ο ύπαρχος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέρεται να υποστηρίζει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο.

«Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω, αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο, «ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση». Ο υποπλοίαρχος δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αναλάβει την ευθύνη αφού στο βίντεο ντοκουμέντο ήταν ο άνθρωπος που φαίνεται καθαρά να σπρώχνει τον Αντώνη στη θάλασσα.


 

 

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.