Γιατί δεν χρειάζεται PCR για να βγούμε από την καραντίνα

Γιατί δεν χρειάζεται PCR για να βγούμε από την καραντίνα

Νέα δεδομένα για τους εμβολιασμένους.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξήγησε τους λόγους που δεν απαιτείται τεστ PCR για να βγει κάποιος από την καραντίνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής σημείωσε ότι το αρνητικό rapid test είναι αρκετό για να βγει κάποιος που νόσησε με κορωνοϊό από την καραντίνα καθώς το PCR ενδέχεται να θετικοποιηθεί χωρίς να υπάρχει κίνδυνος από την μετάδοση του ιού.

«Το μοριακό τεστ είναι πολύ ευαίσθητο στην αρχή της νόσου. Όταν έχω κολλήσει, ο ιός κάνει έναν κύκλο και παύει να είναι μολυσματικός, αλλά επειδή μένουν μέσα μας »κομματάκια» του ιού που δεν είναι μολυσματικά είναι πολύ πιθανό το pcr να βγαίνει θετικό. Αν θέλω να βγω από την καραντίνα κάνω rapid και όχι PCR» εξηγεί.

Όσον αφορά στον μεγάλο αριθμό των θανάτων τόνισε ότι περίπου 80-85% όσων εισέρχονται στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι, άρα όπως είπε η μεγάλη πλειοψηφία προέρχεται από εκεί. «Έχουμε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων στις ηλικίες που είναι ευπαθείς, σε σχέση με άλλες χώρες αλλά και περισσότερες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.