Αποκάλυψη: Πώς απέκτησε ο Γιώργος Τράγκας την τεράστια περιουσία του – Τα 12 ακίνητα σε Ελλάδα, Παρίσι, Μονακό και Νέα Υόρκη

Αποκάλυψη: Πώς απέκτησε ο Γιώργος Τράγκας την τεράστια περιουσία του - Τα 12 ακίνητα σε Ελλάδα, Παρίσι, Μονακό και Νέα Υόρκη

H απίστευτη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, με ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας, στο Παρίσι, το Μονακό ή τη Νίκαια της Γαλλίας αλλά ακόμα και στη φημισμένη 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης παρουσιάστηκε σε εκτενές ρεπορτάζ.

Ο θάνατος του Γιώργου Τράγκα στις 14 Δεκεμβρίου 2021, έπειτα από βραχεία νοσηλεία με κορωνοϊό στο «Σωτηρία», άφησε να αιωρούνται μία σειρά από εκκρεμότητες, τόσο όσον αφορά τη διαδικασία διαδοχής και λειτουργίας εν γένει του νεοσύστατου κόμματός του, «Ελεύθεροι Ανθρωποι», όσο και -το κυριότερο- για τη μοιρασιά της τέραστιας ακίνητης περιουσίας που φαίνεται ότι δημιούργησε τις τελευταίες δεκαετίες.

Την απίστευτη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, με ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας, στο Παρίσι, το Μονακό ή τη Νίκαια της Γαλλίας αλλά ακόμα και στη φημισμένη 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης παρουσίασε σε ένα εκτενές ρεπορτάζ στην έντυπη εκδοσή της η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Η αξία των ακινήτων και η πολυτέλειά τους ζαλίζει.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μεταξύ των ακινήτων που διέθετε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, ήταν μια πολυτελέστατη βίλα με πισίνα στην Νίκαια της Γαλλίας, στη γνωστή Cote d Azur. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, για το οποίο μιλούσε άλλωστε δημοσίως ο Γιώργος Τράγκας, αφού εκεί περνούσε τα περισσότερα Σαββατοκύριακά του. Είναι και δυο τουλάχιστον ακίνητα στο Μονακό, ένα εκ των οποίων όπως γράφει το Πρώτο Θέμα βρίσκεται στην tue de la Turbie. Η εφημερίδα κάνει λόγο και για τρίτο ακίνητο κοντά στο Parc Princesse Antoinette και για ένα τέταρτο στην οδό Du Larvotto, για το οποίο όμως δεν έχει αποδείξεις ότι όντως ανήκει στον Γιώργο Τράγκα.

Αποκάλυψη: Πώς απέκτησε ο Γιώργος Τράγκας την τεράστια περιουσία του - Τα 12 ακίνητα σε Ελλάδα, Παρίσι, Μονακό και Νέα Υόρκη

Στην τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που έφυγε ανεμβολίαστος από τον κορωνοϊό πριν από λίγες ημέρες, ανήκει όπως φαίνεται και ένα διαμέρισμα στην οδό Victor Hugo που βρίσκεται κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου. Δηλαδή σε μια από τις πιο αριστοκρατικές και ακριβές περιοχές του Παρισιού. Το Πρώτο Θέμα γράφει ότι το διαμέρισμα διετίθετο προς ενοικίαση.

Ακόμα στην τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα ανήκουν όπως γράφει η εφημερίδα, 3 ακίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα στο Μαϊάμι, ένα στη φημισμένη 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης και ένα στο Λας Βέγκας. Και η λίστα συμπληρώνεται με τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα στην Ελλάδα, δηλαδή η βιλα στην Εκάλη, ενα διαμέρισμα με θέα στην Ακρόπολη στο Κουκάκι, καθώς και ακίνητα στη Μύκονο και την Κέρκυρα.

Αυτό που προκαλεί πάντως εντύπωση είναι η πληροφορία που δημοσιεύει η εφημερίδα, ότι δηλαδή έχουν φθάσει καταγγελίες στις ελεγκτικές αρχές και γίνονται- λέει- έρευνες για ακίνητα που αποκτήθηκαν από εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία.

Η εφημερίδα δίνει και μια ερμηνεία για το πώς απέκτησε ο Γιώργος Τράγκας την απίθανη αυτή περιουσία. Και θυμίζει στο αναγνωστικό της κοινό την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, όταν με την εφημερίδα «Χώρα», ο Γιώργος Τράγκας έλυνε και έδενε. Και όχι απλώς έλυνε και έδενε, αλλά είχε και τεράστια έσοδα από διαφημίσεις κρατικών οργανισμών, της τάξης του 6% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης, όταν η κυκλοφορία της εφημερίδας και των αλλων εντύπων του Γιώργου Τράγκα ήταν μόλις το 0,3% της συνολικής κυκλοφορίας του ημερήσιου Τύπου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.