Ολοκληρώθηκε το θέατρο με τον Κασιδιάρη…

Ολοκληρώθηκε το θέατρο με τον Κασιδιάρη…

Ραγδαίες εξελίξεις στους Σπαρτιάτες

Κωμικοτραγική είναι η κατάσταση στους Σπαρτιάτες που… σφάχτηκαν με αφορμή την κρατική επιχορήγηση.

Και… ξαφνικά βουλευτές ανεξαρτητοποιήθηκαν για να ακολουθήσουν οι δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα περί Greek Mafia με αποτέλεσμα να τον καλέσει για κατάθεση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο Στίγκας έφτασε στο σημείο να μείνει μόνος του στα έδρανα με τους βουλευτές τους να μοιάζουν έτοιμοι να τον εγκαταλείψουν.

Και ενώ έμοιαζαν να διαλύονται, οι Σπαρτιάτες με αμοιβαίες υποχωρήσεις έβαλαν προσωρινά τίτλους τέλους στο σίριαλ με αντικείμενο διεκδίκησης την τεράστια χρηματοδότηση του κόμματος.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τις σκληρές παρασκηνιακές μεθοδεύσεις η κατάληξη της υπόθεσης δεν μπορεί να ερμηνευτεί με πολιτικούς όρους καθώς οι αιτίες της σφοδρής αντιπαράθεσης που είχε το προηγούμενο διάστημα ο Βασίλης Στίγκας με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του ομάδας δεν αφορούσαν την ιδεολογική πυξίδα του κόμματος αλλά την μοιρασιά του κρατικού χρήματος.

Το σημείο τριβής που οδήγησε στην προσωρινή διάσπαση των Σπαρτιατών ήταν η διαχείριση του ταμείου ενώ η πραγματική αιτία που ανάγκασε τους 12 βουλευτές να αναθεωρήσουν την στάση τους και να επανεμφανιστούν ως «συναγωνιστές» ήταν ο φόβος της απώλειας όλων των βουλευτικών τους προνομίων.

Τέλος το θέατρο Κασιδιάρη

Η απειλή του Βασίλη Στίγκα να προσκομίσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η φυσική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη φαίνεται πως τρομοκράτησε και ανάγκασε σε αναδίπλωση τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του μορφώματος.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι οι 11 βουλευτές της ΚΟ των Σπαρτιατών – οι οποίοι κατά πληροφορίες εξακολουθούν να διατηρούν στενές επαφές με τον Η. Κασιδιάρη – υποχρεώθηκαν να δηλώσουν πως «προχωράμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του Προέδρου, Βασίλη Στίγκα…», σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Ο Βασίλης Στίγκας αναγκάστηκε στην πιο θεαματική κωλοτούμπα καθώς απέσυρε όσα ο ίδιος είπε στην Ολομέλεια της Βουλής περι βουλευτών – Greek mafia. Από την άλλη πλευρά ωστόσο κατάφερε να αποσπάσει κοινή γραπτή δήλωση από τους 11 βουλευτές ότι τελούν υπό την ηγεσία του.

Πρόκειται για τους βουλευτές που την περασμένη Πέμπτη επέλεξαν να απέχουν από την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές προκειμένου να δείξουν ότι δεν αναγνωρίζουν τον Β. Στίγκα ως αρχηγό τους.

Κίνηση που ερμηνεύτηκε ως επίδειξη δύναμης από το σύστημα Κασιδιάρη που επιθυμεί να αμφισβητήσει τον Β. Στίγκα, να τον οδηγήσει σε κομματικό συνέδριο με τελικό στόχο να πάρει υπό την ιδιοκτησία του το κόμμα και τα περιουσιακά του στοιχεία.

Εκ του αποτελέσματος η συγκεκριμένη ενέργεια απέτυχε καθώς τα «πρωτοπαλίκαρα» του Κασιδιάρη αναγκάστηκαν σε δημόσια δήλωση στήριξης του Στίγκα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.