«Άνθρωπος στη θάλασσα»: Μιλάει το μαύρο κουτί για τον καπετάνιο του Blue Horizon

«Άνθρωπος στη θάλασσα»: Μιλάει το μαύρο κουτί για τον καπετάνιο του Blue Horizon

Τι συνέβη;

Απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που προέκυψαν από την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά με τον θάνατο ενός 36χρονου τον οποίο έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου Blue Horizon αναζητούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αλλά και η εισαγγελία Πειραιά.

Διαδικασίες που έμειναν στα χαρτιά… Κινήσεις που δεν έγιναν… Οι σκηνές που αποτυπώθηκαν σε βίντεο επιβατών αποκαλυπτικές… Οι μαρτυρίες τόσο των επιβατών του συγκεκριμένου πλοίου όσο και παρακείμενων αναμένεται να «φωτίσουν» τα «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης.

Για τη δολοφονία του Αντώνη κατηγορούνται τέσσερα μέλη του πληρώματος και απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα «μαύρα κουτιά»που έχουν συλλεγεί ήδη και αποκωδικοποιούνται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Σύμφωνα με το MEGA, υπάρχει το vdr που καταγράφει τον ήχο από τις επικοινωνίες, αλλά και τα μηχανολογικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα πότε ξεκίνησε το πλοίο, πότε έβαλε πρόσω κι άλλα.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται τα πρώτα δεδομένα από αυτές τις συσκευές, ενώ ήδη έχει διαρρεύσει μια συνομιλία ασυρμάτου μεταξύ καπετάνιου και αξιωματικού, που του ζητά να κρυφτούν οι ναύτες και οι άνδρες με τα άσπρα (σ.σ.: οι αξιωματικοί του πλοίου), γιατί ο κόσμος ήταν εξαγριωμένος και μάλιστα οι φωνές τους ακούγονταν διαρκώς κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας.

«Άνθρωπος στη θάλασσα»

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την υπηρεσία θαλάσσιας εποπτείας του υπουργείου Ναυτιλίας, σχεδόν ταυτόχρονα με την αναχώρηση του πλοίου, περίπου στις 22:13, ο καπετάνιος ενημέρωσε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, χωρίς να πει στο κέντρο ότι ο εν λόγω άνθρωπος έχει πέσει από τον καταπέλτη του πλοίου του!

Η υπηρεσία θαλάσσιας εποπτείας τον αφήνει να φύγει υπό τον φόβο να μην προκαλέσει απόνερα, με δεδομένο ότι το «Blue Horizon» είχε φύγει και θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα αν έμπαινε ξανά στο λιμάνι.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.