Μετά το κύμα της Όμικρον τελειώνουν οι περιορισμοί

Μετά το κύμα της Όμικρον τελειώνουν οι περιορισμοί

Επιτέλους κάτι αισιόδοξο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπέρτ Μπουρλά, δήλωσε σήμερα στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM TV ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για πολλά χρόνια, αλλά ότι αυτό το παρόν κύμα της πανδημίας θα πρέπει να είναι το τελευταίο με περιορισμούς και μέτρα. Επιπρόσθετα, ο κ. Μπουρλά, σημείωσε πως το εμβόλιο για τα παιδιά «είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

Παράλληλα τόνισε πως ενώ ελπίζει ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα είναι το τελευταίο κύμα της πανδημίας, εκτίμησε όμως ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο κορονοϊός θα είναι μαζί μας και στο μέλλον. «Πρόκειται για έναν ιό που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, οπότε είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτόν», σημείωσε.

Ωστόσο, σε μια νότα αισιοδοξίας, επικαλούμενος την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και των θεραπειών, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer δήλωσε ότι είναι πεποίθησή του ότι το σημερινό κύμα της Όμικρον θα είναι το «τελευταίο με τόσους πολλούς περιορισμούς».

Ο Μπουρλά δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ένα εμβόλιο που στοχεύει στην μετάλλαξη Όμικρον θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο και ότι η εταιρεία παράγει ήδη δόσεις. «Θα έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο σε μόλις τρεις μήνες [από τότε που εντοπίστηκε η Όμικρον] που είναι ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε. Επανέλαβε ότι η τέταρτη δόση δεν μπορεί να συστηθεί ακόμη για τον γενικό πληθυσμό επειδή δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα, προωθώντας αντίθετα την τρίτη δόση εμβολίου ως σημαντική για την πλήρη προστασία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.