Μετά τον χαμό που προκάλεσαν οι δηλώσεις του: Η απόφαση Μητσοτάκη για Βαρβιτσιώτη

Μετά τον χαμό που προκάλεσαν οι δηλώσεις του: Η απόφαση Μητσοτάκη για Βαρβιτσιώτη

Σάλος για την εξίσωση θύματος και θύτη

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η οποία εξίσωσε τη δολοφονία του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά με τη… στεναχώρια για αυτούς που τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη.


«Σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο OPEN.


Ο κ. Βαρβιτσιώτης, είχε προχωρήσει και σε παρόμοια δήλωση μιλώντας στο Action24: «Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, ανατριχιαστικές. Ένας άνθρωπος πήγε να ταξιδέψει και βρέθηκε νεκρός, και ένας άλλος άνθρωπος πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε κατηγορούμενος για φόνο».


Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και πολιτική κόντρα. Οι αντιδράσεις έφεραν και την ανασκευή από τον κ. Βαρβιτσιώτη ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε συγγνώμη για την τοποθέτησή του προσθέτοντας πως «ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

Η ανάρτηση Βαρβιτσιώτη: «Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

Η απόφαση Μητσοτάκη

Η εξίσωση του θύματος με τον θύτη από τον υπουργό Ναυτιλίας προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, εξέφρασε τον αποτροπιασμό και τη φρίκη του «για το αδιανόητο τέλος που βρήκε ένας συνάνθρωπός μας, στο λιμάνι του Πειραιά».

Παρά την έντονη δυσαρέσκεια, αποφασίστηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης να παραμείνει στην κυβέρνηση και δεν θα ζητηθεί η παραίτησή του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.