Γιατί… διαλύθηκε η Μαγνησία; – Για ποιο λόγο η κακοκαιρία Daniel είναι διαφορετική από τις άλλες (vid)

Γιατί... διαλύθηκε η Μαγνησία; - Για ποιο λόγο η κακοκαιρία Daniel είναι διαφορετική από τις άλλες (vid)

Αδιανόητες εικόνες με δρόμους να έχουν εξαφανιστεί κάτω από τόνους ορμητικών νερών

Σε μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα μας εξελίχτηκε η κακοκαιρία Daniel.

Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στη Μαγνησία και στα παράλια της Λάρισας έχουν προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και σημαντικά προβλήματα στις υποδομές. Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm*.


Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέμβριο 2020.


Το διαφορετικό από τις άλλες κακοκαιρίες

Στο Πήλιο, καταγράφηκε το ρεκόρ βροχόπτωσης στην Ελλάδα και πρακτικά περισσότερο νερό δεν έχει πέσει σε περιοχή από τη στιγμή που ξεκίνησε η συλλογή καιρικών δεδομένων.


Στον χάρτη και στον ένθετο πίνακα του meteo, παρουσιάστηκαν τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τρίτη 5/9, με υποσημείωση στους μετεωρολογικούς σταθμούς που σταμάτησαν να μεταδίδουν νωρίτερα λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Γιατί... διαλύθηκε η Μαγνησία; - Για ποιο λόγο η κακοκαιρία Daniel είναι διαφορετική από τις άλλες (vid)

Για λόγους σύγκρισης, αναφέρεται ότι στην περιοχή της Αθήνας (μετεωρολογικός σταθμός Ελληνικού, ΕΜΥ) σημειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 400 mm σε έναν χρόνο!

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.