Η μάσκα Ν95 κρατάει πιο πολύ από οτι φανταζόμαστε

Η μάσκα Ν95 κρατάει πιο πολύ από οτι φανταζόμαστε

Τελικά ποιος είναι ο χρόνος ζωής της;

«Εγώ φοράω τη δικιά μου για μια εβδομάδα», δήλωσε η Linsey Marr, καθηγήτρια πολιτικής και περιβαλλοντικής μηχανικής στο Virginia Tech.

Το υλικό και η ικανότητα φιλτραρίσματος μιας μάσκας N95 «δεν πρόκειται να υποβαθμιστούν, εκτός αν την τρίψετε φυσικά ή την τρυπήσετε», δήλωσε η Marr. «Θα πρέπει να βρίσκεστε σε πραγματικά μολυσμένο αέρα … για αρκετές ημέρες πριν χάσει την ικανότητά της να φιλτράρει τα σωματίδια. Έτσι, μπορείτε πραγματικά να τα φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε.

«Οι άνθρωποι μιλούν για 40 ώρες – νομίζω ότι αυτό είναι μια χαρά. Πραγματικά, θα γίνει αηδία από το πρόσωπό σας ή οι ιμάντες θα χαλαρώσουν πολύ ή ίσως σπάσουν πριν χάσετε την ικανότητα φιλτραρίσματος», πρόσθεσε.

Ο λόγος για τον οποίο οι μάσκες N95 χαρακτηρίζονται ως μιας χρήσης είναι επειδή κατηγοριοποιούνται ως ιατρικές μάσκες, δήλωσε ο Erin Bromage, αναπληρωτής Καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Dartmouth της Μασαχουσέτης.

Σε ιατρικούς χώρους, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης αλλάζουν συχνότερα τις μάσκες για να αποφύγουν «τη διασταυρούμενη μόλυνση ενός δωματίου ασθενούς με εξοπλισμό που φορέθηκε σε δωμάτιο ενός μολυσματικού ατόμου και στη συνέχεια να μετακινηθούν στο επόμενο δωμάτιο και να μεταφέρουν αυτή τη μόλυνση μαζί τους», είπε. «Όταν στη συνέχεια παίρνεις ένα ιατρικό αντικείμενο που είναι μιας χρήσης και το βάζεις στο ευρύ κοινό, δεν ανησυχούμε για τη διασταυρούμενη μόλυνση των διαφόρων περιβαλλόντων στα οποία βρίσκεσαι. Πρόκειται πραγματικά για την παροχή προστασίας σε εσάς», είπε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.