Ξέμειναν τα φαρμακεία… Τι σπεύδουν να αγοράσουν οι Έλληνες

Ξέμειναν τα φαρμακεία... Τι σπεύδουν να αγοράσουν οι Έλληνες

Η αγωνία για το covid19 οδηγησε στα φαρμακεία.

«Στέρεψαν» από φάρμακα, κυρίως από αντιβιοτικά και εισπνεόμενα, τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν επαρκώς πολίτες, ακόμα και αυτοί που αντιμετωπίζουν σοβαρότερα νοσήματα.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών φαρμακοποιών, σημείωσαν ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί, προτού περάσουν μία ή δύο εβδομάδες, ενώ για την πλήρη εξομάλυνσή της μπορεί να χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερο διάστημα, το οποίο θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι των συνεταιρισμών φαρμακοποιών, κάθε χρόνο τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου παρατηρούνται ελλείψεις στα φάρμακα, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι φαρμακοβιομηχανίες ουσιαστικά υπολειτουργούν την περίοδο των γιορτών, με αποτέλεσμα να μην τιμολογούν συσκευασίες. Ωστόσο, τη φετινή χρονιά το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο σε σχέση με όλες τις προηγούμενες, μια και η μετάλλαξη Όμικρον, συνεπικουρούμενη από την εποχική γρίπη, προκάλεσε τεράστια ζήτηση φαρμάκων, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν όλα τα αποθέματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.