Γιατί δεν είναι καλή ιδέα να κολλήσουμε επί τούτου covid19

Γιατί δεν είναι καλή ιδέα να κολλήσουμε επί τούτου covid19

Δεν είναι η καλύτερη ιδέα.

Με τα στοιχεία να καταδεικνύουν ότι η νόσηση από μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού είναι ηπιότερης μορφής από αυτήν της μετάλλαξης Δέλτα, καθώς η Όμικρον δεν προκαλεί λοιμώξεις στο αναπνευστικό του ασθενούς, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί να μην κολλήσουν τώρα, που η μετάλλαξη βρίσκεται σε έξαρση, ώστε να το περάσουν ελαφρά, και να αποκτήσουν ανοσία.

Μιλώντας στο CNN, ο διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης για τον Εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, Πολ Όφιτ, ανέφερε ότι, η επί τούτου νόσηση με Όμικρον «είναι εξωφρενική». «Είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά», συμπλήρωσε ο διευθυντής της ιατρικής σχολής του Northwestern University, Δρ. Ρόμπερτ Μέρφι. «Είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη και κυκλοφορεί μεταξύ κάθε ομάδας ανθρώπων – εμβολιασμένους, ανεμβολίαστους, αντιεμβολιαστές. Είναι τρελό, θα ήταν σαν να παίζεις με εκρηκτικές ύλες», συμπλήρωσε.

Αντιθέτως με αυτό που πολλοί πιστεύουν, σε αυτή τη φάση της πανδημίας, η μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι ένα κοινό κρυολόγημα, και η διασπορά της στην κοινότητα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους νοσούντες, τους ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε επαφή αλλά και τη δημόσια υγεία. Οι ειδικοί, παρέθεσαν 5 λόγους για τους οποίους δεν είναι καλή ιδέα να κολλήσετε μετάλλαξη Όμικρον.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.