Τον κρατάει με το «μαγικό 10»: Η κίνηση Στίγκα που δεν περίμενε ο Κασιδιάρης για τους Σπαρτιάτες

Τον κρατάει με το «μαγικό 10»: Η κίνηση Στίγκα που δεν περίμενε ο Κασιδιάρης για τους Σπαρτιάτες

Μάλιστα...

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στους Σπαρτιάτες, αναφορικά με το ποιος κάνει… κουμάντο στο κόμμα. Το αποτέλεσμα αυτής της διαμάχης ήταν ο αρχηγός Βασίλης Στίγκας να βρίσκεται ολομόναχος στην Βουλή, με τους βουλευτές του να απέχουν στο όνομα του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος όλοι ξέρουν πως είναι ο σκιώδης αρχηγός.

Ο Στίγκας έκανε λόγο για τακτικές Μαφίας και χαρακτήρισε τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη «Δον Κορλεόνε», ενώ προχώρησε στη διαγραφή τριών βουλευτών, οι οποίοι πλέον είναι ανεξάρτητοι.

Πολλοί έσπευσαν να διαβλέψουν πως ο Ηλίας Κασιδιάρης, αν και στην φυλακή, θα κερδίσει αυτή τη μάχη στο ακροδεξιό κόμμα που ξεπέρασε από το πουθενά το 3%, καθώς, ας μη γελιόμαστε, ήταν αυτός που με την στήριξη στους Σπαρτιάτες τους έβαλε στην Βουλή.

Ωστόσο, υπάρχει ένας σημαντικός αστερίσκος που ουδείς φαίνεται να λαμβάνει υπόψη.

Ποιος είναι αυτός;  Το «μαγικό 10»!

Ακόμα κι αν αποφασίσουν και οι 9 βουλευτές να γυρίσουν την πλάτη στον Στλιγκα και ανεξαρτητοποιηθούν δε θα μπορέσουν να συγκροτήσουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφού χρειάζονται (τουλάχιστον) δέκα.

Αντιθέτως, ο Στίγκας επιδιώκει να πείσει τέσσερις βουλευτές και μαζί με αυτόν να συνεχίσουν να αποτελούν ΚΟ των Σπαρτιατών, αφού αν έχεις συμμετάσχει στις εκλογές χρειάζονται μίνιμουμ πέντε βουλευτές για να διαθέτεις Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τα πράγματα, επομένως, δεν είναι όσο εύκολα υπέθεσε κανείς σ’ αυτό τον… εμφύλιο των Σπαρτιατών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.