Αρνητική έκπληξη: Αυτό είναι το λιγότερο αποτελεσματικό εμβόλιο με τους περισσότερους θανάτους

Συναγερμός για την ιλαρά στις ΗΠΑ - Ρεκόρ κρουσμάτων

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι το μεγαλύτερο όπλο της ανθρωπότητας έναντι του κορωνοϊού.

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι το μεγαλύτερο όπλο της ανθρωπότητας έναντι του κορωνοϊού.

Η κάθε χώρα χορηγεί συγκεκριμένα σκευάσματα στους πολίτες της και η Σιγκαπούρη πραγματοποίησε έρευνα πάνω σε αυτά που δίνει. Διαπιστώθηκε πως υπήρχαν λιγότεροι θάνατοι ανάμεσα στους ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο της Moderna ενώ οι περισσότεροι ήταν μεταξύ αυτών που είχαν εμβολιαστεί με το κινεζικό εμβόλιο Sinovac Biotech.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο εξαιρετικά εμβολιασμένος πληθυσμός της δίνει μία εικόνα για τα διαφορετικά είδη εμβολιασμών. Τα δεδομένα είναι πιθανό να αυξήσουν περαιτέρω τις ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ευρέως χρησιμοποιούμενου κινεζικού εμβολίου, το οποίο οι μελέτες έχουν βρει ότι είναι ανεπαρκές έναντι της παραλλαγής Ομικρον.

Ωστόσο, το μέγεθος του δείγματος είναι μικρό, προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ong Ye Kung, ο οποίος αποκάλυψε τα στοιχεία στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα. Σχεδόν το 70% των 802 θανάτων από τον ιό που καταγράφηκαν στη Σιγκαπούρη πέρυσι ήταν μεταξύ μη εμβολιασμένων ατόμων, ενώ η κατανομή ανά εμβολιασμό δεν λαμβάνει υπόψη άλλους παράγοντες θνησιμότητας, όπως η ηλικία και ο χρόνος εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.