Θα το νιώσουμε στην τσέπη μας: Τόσα θα δίνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τον Σεπτέμβρη

ΔΕΗ: Καταργείται η έκπτωση του 10% για τους συνεπείς πελάτες

Σε λίγες μόλις μέρες.

Ένα από πιο ενοχλητικά «αγκάθια» για την τσέπη των καταναλωτών στη χώρα μας δεν είναι άλλο από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ειδικά τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει… ξεφύγει, με αστρονομικά ποσά 1000, 2000 και 3000 ευρώ να «έρχονται» σε οικογένειες που αντιμετώπιζαν κατάματα την απελπισία.

Ο κόσμος- λογικότατα- αδυνατεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις ν’ ανταποκριθεί στις πληρωμές, με αποτέλεσμα να προβαίνουν αρκετοί πολίτες σε διακανονισμούς.

Τα πράγματα από τον Σεπτέμβριο θα είναι (ελαφρώς) καλύτερα, καθώς αποφασίστηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  η παράταση των μέτρων στήριξης.

Τι προβλέπουν αυτά; Τα εξής:  

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 15Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 Euro/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.
  • Επιπλέον, για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε στα 15Euro/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.