Έδωσαν ημερομηνία: Τότε τελειώνει η πανδημία στην Ελλάδα σύμφωνα με τους Αμερικάνους επιστήμονες που συμβουλεύουν το Υπ. Υγείας

Η βόμβα της χρονιάς: «Κλειστά ως το τέλος του έτους γυμνάσια, Α’ και Β’ Λυκείου»

Το τέλος του εφιάλτη

Το κύμα της Όμικρον συνεχίζει να σφυροκοπά τη χώρα, προκαλώντας -για την ώρα- ευτυχώς ήπια νόσο. Η πλειονότητα όσων μολύνονται έχουν πολύ ελαφριά συμπτώματα, όμως ο ιός κυκλοφορεί παντού πλέον κι όλοι είναι εκτεθειμένοι σε αυτόν.

Η κατάσταση πολιορκίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, κυρίως λόγω των κρουσμάτων της Δέλτα που δίνει μεν ένα ποσοστό της τάξης του 30% (στο σύνολο των κρουσμάτων), πολλά εξ αυτά όμως καταλήγουν στο νοσοκομείο και διασωληνώνονται. Τι θα συμβεί από δω και στο εξής;

Η επιστημονική ομάδα των Αμερικάνων που συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας βλέπει κορύφωση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες, κυρίως λόγω και του ανοίγματος των σχολείων. Η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη και προς το τέλος του μήνα με αρχές Μαρτίου η πανδημία θα βρίσκεται πλέον σε αποδρομή.

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου τα κρούσματα θα είναι ελάχιστα (σε σύγκριση με τα σημερινά), το ΕΣΥ δεν θα πιέζεται πλέον και κάπως έτσι η κανονικότητα θα επιστρέψει και το τέλος της πανδημίας θα γραφτεί στη χώρα μας.

Μάλιστα το αχνό αποτύπωμα της Όμικρον κατά πάσα πιθανότητα δεν θα οδηγήσει σε επιπλέον μέτρα καθώς όσα ισχύουν μέχρι τώρα κρίνονται επαρκή για την αντιμετώπιση του κύματος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.