Ντράπηκε και η ντροπή με αυτό το σχόλιο για τις φωτιές

Πυρκαγιά στα Δικαστικά Μαραθώνα κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις

Περιοχές της χώρας καταστράφηκαν από τις φωτιές και το περιβάλλον αλλά και τα όνειρα ανθρώπων χάθηκαν στις στάχτες.

«Το μόνο ευχάριστο λοιπόν είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς», είπε η δημοσιογράφος στην ΕΡΤ προκαλώντας οργή σε όσους την άκουσαν.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ανέφερε: «Το μόνο ευτύχημα, θα μπορούσε να πει κάποιος, γιατί ακόμα δεν έχει έρθει η επόμενη μέρα, να δούμε το μέγεθος της καταστροφής και των περιουσιών και του φυσικού πλούτου…

…το μόνο ευχάριστο λοιπόν είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».

Δείτε την αρχή του παρακάτω βίντεο όπου ακούγεται το σχόλιο:


Μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ ζήτησε συγγνώμη με ανακοίνωσή της. Μάλιστα έκανε λόγο για παρερμηνεία των λεγομένων της.

H δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι θεωρεί ανήκουστο να πιστεύει κάποιος ότι υποτιμά την ανθρώπινη ζωή και πως διαχωρίζει τους μετανάστες από τους Έλληνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοσιογράφου:

«25 χρόνια στο επάγγελμα και 21 στην ΕΡΤ προσπαθώ πάντα να κάνω τη δουλειά μου με ήθος και ευπρέπεια και θεωρώ τουλάχιστον άδικο να παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου στον τηλεοπτικό αέρα, τις ώρες που καίγεται η Ελλάδα.

Θεωρώ ανήκουστο την ώρα που σπίτια γίνονται στάχτη και που από θαύμα δεν κάηκαν άνθρωποι μέσα σε αυτά ή την ώρα που προσπαθούσαν να σώσουν τους κόπους μιας ζωής, να πιστεύει κάποιος ότι υποτιμώ την ανθρώπινη ζωή. Ότι διαχωρίζω τους μετανάστες από τους Έλληνες.

Κάθε καλόπιστος τηλεθεατής κατάλαβε ότι αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι πέρα από την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, όπου χάθηκαν 18 άνθρωποι, οι έγκαιρες εκκενώσεις οικισμών κατέστησαν επιτυχές να μην θρηνήσουμε ΑΛΛΕΣ ζωές, να μην υπάρξουν ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ανθρώπινες απώλειες. Αν ωστόσο θεωρείται αναγκαία η δημόσια συγγνώμη μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να την δώσω, ακόμη και σε όλους εκείνους που με ενέταξαν σε ακροδεξιούς κόλπους.

Η κριτική όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά είναι και απαραίτητη πρωτίστως σε όσους εργαζόμαστε σε Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Η δημόσια προσβολή, όμως, και στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου για κάτι που επί της ουσίας δεν έκανε είναι το λιγότερο άδικη».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.