Ασπίδα για τον οργανισμό μας: Το φυσικό όπλο που καταπολεμά την Όμικρον

Ασπίδα για τον οργανισμό μας: Το φυσικό όπλο που καταπολεμά την Όμικρον

Τι καταπολεμά την Όμικρον;

Σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών ερευνητών του Πανεπιστημίου που συνεργάστηκαν με ερευνητές του Χονγκ Κονγκ, σημαντικό “όπλο” στη γραμμή άμυνας του οργανισμού μας αποτελούν τα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία φαίνεται πως προσφέρουν προστασία από την Όμικρον και βοηθούν στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών.

Η έρευνα, όπως αναφέρει ο Guardian, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Viruses, με τον εκ των επικεφαλής της, ο Μάθιου ΜακΚέι από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης να κάνει λόγο για “θετικά νέα” μίας προκαταρκτικής μελέτης.

“Ακόμη κι αν η Όμικρον, ή κάποια άλλη παραλλαγή μπορεί δυνητικά να ξεφύγει από τα αντισώματα, μια ισχυρή απόκριση των λευκοκυττάρων μπορεί να προσφέρει προστασία και να βοηθήσει στην πρόληψη σημαντικών ασθενειών”, δήλωσε ο ΜακΚέι για να επιβεβαιώσει τα θετικά νέα λέγοντας ότι “η διαφυγή της μετάλλαξης από τα λευκά αιμοσφαίρια είναι απίθανη” για να καταλήξει:

“Με βάση τα δεδομένα μας, οι αποκρίσεις των λευκοκυττάρων που προκαλούνται από εμβόλια και αναμνηστικές δόσεις θα συνεχίσουν να βοηθούν στην προστασία έναντι της Όμικρον, όπως παρατηρείται και σε άλλες παραλλαγές. Πιστεύουμε ότι αυτό παρουσιάζει κάποια θετικά νέα στον παγκόσμιο αγώνα κατά της μετάλλαξης”.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.