«Λύγισε» το διαδίκτυο: Το συγκλονιστικό σκίτσο του Αρκά για τις φωτιές (pic)

«Λύγισε» το διαδίκτυο: Το συγκλονιστικό σκίτσο του Αρκά για τις φωτιές (pic)

Τα αόρατα θύματα...

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (22/08) στη Φυλή απειλεί την Πάρνηθα, τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής και πλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην περάσει στον Εθνικό Δρυμό.

Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη και στην Αλεξανδρούπολη όπου καίγονται περιοχές για πέμπτη ημέρα, με τις φλόγες να απειλούν πλέον περιοχές της Ροδόπης.

Σπίτια παραδίδονται στις φλόγες ενώ το 112 στέλνει μηνύματα στους κατοίκους να εκκενώσουν διαδοχικά οικισμούς στις περιοχές όπου καίγονται.

Πέρα όμως από τη μάχη να σωθούν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές, εκτυλίσσεται παράλληλα ένας μεγάλος αγώνας να διασωθούν ζώα από αυλές σπιτιών αλλά και αδέσποτα.

Κάτοικοι και εθελοντές απομακρύνουν άλογα από τα πύρινα μέτωπα ενώ προσφέρουν νερό σε ζώα που τρέχουν τρομαγμένα να σωθούν από τη φωτιά.

Όμως σε κάθε πυρκαγιά, υπάρχουν τα αόρατα θύματα που ποτέ κανείς δεν θα αναζητήσει, που κανείς δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να βοηθήσει.

Η χλωρίδα και η πανίδα «λιώνουν» στις υψηλές θερμοκρασίες τις φωτιάς. Τα ζώα που φωτιά δεν βάζουν, ούτε από αμέλεια ούτε από πρόθεση, έχουν τους φύλακες αγγέλους τους που δυστυχώς δεν είναι «σούπερ ήρωες» για να τα σώσουν όλα, ιδιαιτέρως τα άγρια.

Τα αόρατα θύματα των πυρκαγιών είναι τα ζώα, κάτι που δείχνει με συγκλονιστικό τρόπο το νέο σκίτσο του Αρκά.

Ο Αρκάς ράγισε καρδιές δημοσιεύοντας ένα σκίτσο που γράφει «καλημέρα», στο φόντο έχει φλόγες και ένα σκυλάκι τρομαγμένο να τρέχει. «Οι εντελώς αθώοι», γράφει.

«Λύγισε» το διαδίκτυο: Το συγκλονιστικό σκίτσο του Αρκά για τις φωτιές (pic)

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.