Δημοσκοπικό καμπανάκι για τη Νέα Δημοκρατία…

Δημοσκοπικό καμπανάκι για τη Νέα Δημοκρατία…

Ο στόχος της ΝΔ και τα νέα δεδομένα

Μπορεί το ποσοστό της ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου να έδωσε αυτοδυναμία και να θεωρήθηκε από κάποιους πως θα υπάρξει περίπατος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά τα δεδομένα για το κυβερνών κόμμα δεν είναι ρόδινα.

Στόχος του Μαξίμου είναι η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει… δωδεκάμισι από τις 13 περιφέρειες της χώρας, τις 12 που είχε κερδίσει το 2019 και την Κρήτη εξ ημισείας με το ΠΑΣΟΚ, καθώς την προηγούμενη φορά δεν στήριξε τον Σταύρο Αρναουτάκη!

Τώρα, όμως, διαπιστώνουν πως σε κάποιες κρίσιμες περιφέρειες πιθανόν ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ να χάσει, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Το πρόβλημα επικεντρώνεται πρωτίστως στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου οι δημοσκοπήσεις έδειχναν εξ αρχής ότι οι πιθανότητες νίκης της νυν περιφερειάρχου Ρόδη Κράτσα είναι πολύ περιορισμένες. Στο πλαίσιο αυτό έγινε πρόταση στην Άντζελα Γκερέκου, η οποία και αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τελικά αλλαγή υποψηφίου. Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων κινδυνεύει να χαθεί από τον πρώην περιφερειάρχη Θοδωρή Γαλιατσάτο.

Ακολουθεί η Πελοπόννησος, όπου ο Δημήτρης Πτωχός εξακολουθεί να σημειώνει πολύ χαμηλή αναγνωρισιμότητα και παρότι έχει πέσει πάνω του όλος ο κρατικός και ο κυβερνητικός μηχανισμός, δεν δείχνει να… περπατάει. Όλα δείχνουν πως η περιφέρεια Πελοποννήσου θα πάει σε δεύτερη Κυριακή, με τον πρώην «γαλάζιο» Πέτρο Τατούλη να καιροφυλακτεί για μια μεγάλη νίκη.

«Καμπανάκια» χτυπούν και για το Βόρειο Αιγαίο, όπου παρά την έντονη κινητικότητα που επιδεικνύει ο στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο νυν περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης δείχνει να έχει δημιουργήσει πολύ βαθιές ρίζες στα νησιά.

Προβλήματα, όμως, εμφανίζει πλέον και ο υποψήφιος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος, καθώς και η εικόνα του δεν είναι καλή και ο (εκ νέου) «αντάρτης» Χριστόπουλος Τοψίδης εξακολουθεί να διαθέτει σημαντική απήχηση.

Τέλος, ουκ ολίγοι ισχυρίζονται πως πρόβλημα εμφανίζει και ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός (αντίπαλος από το χώρο της δεξιάς ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος), ενώ στην περιοχή δείχνει να έχει δυνατότητες και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.