Η ζωή της Μαρίας Κάλλας γίνεται σειρά

Η ζωή της Μαρίας Κάλλας γίνεται σειρά

Σε μια από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες όλων των εποχών θα είναι αφιερωμένη νέα βιογραφική σειρά.

Η πρόταση, που κατατέθηκε στη δημόσια τηλεόραση με τη μορφή σειράς μυθοπλασίας και βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις, αφορά τα νεανικά χρόνια της Μαρίας Κάλλας στην Αθήνα εν μέσω της γερμανικής κατοχής.

Ο ιθύνων νους πίσω από τη σειρά, όπως αναφέρει η Reallife, είναι η σκηνοθέτις Ολγα Μαλέα, ενώ ο προτεινόμενος τίτλος είναι «Η άγνωστη Κάλλας» και στα αγγλικά «The making of Maria».

Η σειρά θα αφηγηθεί τα πρώτα χρόνια της πορείας της Μαρίας Κάλλας, όταν ως 20χρονη κοπέλα φοιτούσε στο Ωδείο στην Αθήνα εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και πώς σταδιακά μεταμορφώθηκε από «ασχημόπαπο» σε κύκνο και στη μεγάλη ντίβα της όπερας.

Η εν λόγω πρόταση φέρεται να κερδίζει έδαφος εντός της ΕΡΤ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό η τελική έγκριση να δοθεί εντός του Ιανουαρίου.

Η Μαρία Σοφία Άννα Καικιλία Καλογεροπούλου, όπως ήταν το πλήρες ελληνικό όνομά της, γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1923 στη Νέα Υόρκη. Ήταν κόρη του φαρμακοποιού Γεωργίου Καλογερόπουλου από τον Μελιγαλά Μεσσηνίας και της Ευαγγελίας (Λίτσας) Δημητριάδη από τη Στυλίδα Φθιώτιδος. Οι γονείς της είχαν μετακομίσει στην αμερικανική μεγαλούπολη προς αναζήτηση καλύτερη τύχης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.