Πολύ περισσότερες απ’ τα εμβόλια: Οι παρενέργειες των covid φαρμάκων που τρομάζουν τους επιστήμονες

Πολύ περισσότερες απ’ τα εμβόλια: Οι παρενέργειες των covid φαρμάκων που τρομάζουν τους επιστήμονες

Τα καλύτερα αντισώματα που μπορούμε να πάρουμε είναι εκείνα από τα εμβόλια σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Βλέπουμε πολλοί που έχουν κάνει το εμβόλιο και έλαβαν την booster δόση κόλλησαν και το πέρασαν μία χαρά», ξεκαθαρίζουν οι ειδικοί και προσθέτουν ότι στο νοσοκομείο οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αν κάποιος που έχει κάνει την τρίτη δόση νοσήσει θα περάσει τη νόσο σαν ένα κρύωμα.

Τα εμβόλια, τόνισε ο καθηγητής Παναγής Γαλιατσάτος, δουλεύουν στις παραλλαγές και οι μάσκες παρέχουν προστασία. Σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, θεωρεί πως μέσα σε 6 με 8 μήνες, δηλαδή περίπου το καλοκαίρι, ο κόσμος θα έχει ξεμπερδέψει με την πανδημία, ωστόσο ο COVID θα μείνει. Τα δύο εργαλεία που θα βάλουν τέλος στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός και οι μάσκες, ώστε να μην «πνίγονται» τα νοσοκομεία από νοσηλείες.

«Ξέρουμε ότι το εμβόλιο δουλεύει αν έχεις αρκετά αντισώματα. Αν έχει κάνει κάποιος το εμβόλιο και οι μήνες περάσουν, τα αντισώματα πέφτουν κι αν κολλήσεις τον ιό μπορεί να σε καταστρέψει», είπε. Επιπλέον, υπογράμμισε πως όσοι που έχουν κάνει την τρίτη δόση ίσως να μη χρειαστεί να λάβουν τέταρτη δόση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.