Πολύ πιο επικίνδυνο απ’ τον κορωνοϊό: Ο Μπιλ Γκέιτς κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου…

Πώς ξοδεύει τα χρήματα του ο Μπιλ Γκέιτς!

«Το πιο θανατηφόρο πλάσμα του πλανήτη» απειλεί την ανθρωπότητα

Μπορεί ο κορωνοϊός να ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια αλλά αποδεικνύεται πως δεν είναι το πιο απειλητικό σε ασθένεια που μας απειλεί όλους.

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε την ομάδα «Gates notes, The Insider Edition» που μετρά εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο τα οποία ενημερώνονται για τα θέματα που απασχολούν έναν από τους πιο πλούσιους και επιδραστικούς ανθρώπους του κόσμου, για τα «πιο φονικά πλάσματα του πλανήτη».

«Σε σύγκριση με ένα δάγκωμα καρχαρία, ένα τσίμπημα κουνουπιού φαίνεται αρκετά ήπιο. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι φοβάμαι πολύ περισσότερο ένα μικροσκοπικό κουνούπι παρά ένα μεγάλο λευκό καρχαρία. Και ο φόβος μου στηρίζεται στα δεδομένα. Τα κουνούπια και οι ασθένειες που μεταφέρουν σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους σε μια μέρα από όσους ανθρώπους σκοτώνουν οι καρχαρίες σε 100 χρόνια», αναφέρει ο Γκέιτς στο ενημερωτικό του σημείωμα.

«Κάθε χρόνο, μου αρέσει να εφιστώ την προσοχή στο πιο θανατηφόρο πλάσμα του κόσμου – μαζί με την απίστευτη επιστήμη και την καινοτομία που κινητοποιείται για να νικήσει τις ασθένειες που εξαπλώνει» συνεχίζει το σημείωμα. «Αυτή την εβδομάδα, μοιράζομαι ιστορίες στο blog μου σχετικά με τους ανθρώπους που ηγούνται αυτού του αγώνα, τα σημεία στα οποία επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους, την τεχνολογία που χρησιμοποιούν (και δημιουργούν από την αρχή) για να έχουν αντίκτυπο και τα εμπόδια που υπάρχουν ακόμα στο δρόμο».

Μυρωδιές κατά των κουνουπιών

Η ολλανδική εταιρεία DSM-Firmenich είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές γεύσεων και αρωμάτων στον κόσμο. Τώρα, μελετά το ενδεχόμενο να εμπλουτίσει συγκεκριμένα προϊόντα με μυρωδιές που απωθούν τα κουνούπια.

Στα εργαστήρια της εταιρείας στη Γενεύη, τα οποία ο Μπιλ Γκέιτς έχει επισκεφτεί στο παρελθόν, οι ερευνητές προσπαθούν να αναπτύξουν καθημερινά προϊόντα, όπως σαπούνι και απορρυπαντικό για τα ρούχα, με μυρωδιές που θα έχουν διάρκεια και θα κρατούν τα κουνούπια μακριά- κάτι που αποδεικνύεται αρκετά περίπλοκο.

«Είμαι αισιόδοξος ότι οι μάγοι της μυρωδιάς στη Γενεύη θα βρουν τον τρόπο» γράφει ο Γκέιτς. «Το Ίδρυμα Gates υποστηρίζει την έρευνά τους με την ελπίδα ότι, μια μέρα, οι άνθρωποι σε περιοχές υψηλού κινδύνου θα αποκτήσουν περισσότερη προστασία από τα κουνούπια χωρίς να χρειάζεται να κάνουν καμία επιπλέον εργασία ή να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.