Ο πραγματικός λόγος που οδηγοί εγκλωβίστηκαν 7 ώρες στην Εθνική – Τι συνέβη με την ΕΛ.ΑΣ. και το φορτίο του βυτιοφόρου 

Ο πραγματικός λόγος που οδηγοί εγκλωβίστηκαν 7 ώρες στην Εθνική - Τι συνέβη με την ΕΛ.ΑΣ. και το φορτίο του βυτιοφόρου 

Τι συνέβη με το φορτίο;

Για πάνω από επτά ώρες ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο. Η ταλαιπωρία ήταν τεράστια και οι αγανακτισμένοι πολίτες κατήγγειλαν στα κανάλια πως δεν είχαν καμία ενημέρωση.

Πώς μία φωτιά σε ένα βυτιοφόρο στάθηκε η αφορμή για να κλείσει η Εθνική για αρκετές ώρες και να υπάρξει γενικός συναγερμός;


Στο περιστατικό «σαφώς και εκεί υπήρχε μια ολιγωρία», τόνισε ο Σταύρος Μπαλάσκας, αναφερόμενος στη φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο.

Έκρυψαν το φορτίο

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός αναλυτής θέλησε να εξηγήσει την αιτία που έκανε τις Αρχές να δράσουν με ολιγωρία, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε αμέσως γνωστή η πληροφορία ότι το όχημα μετέφερε υγροποιημένο αέριο.

«Πραγματικά ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολλοί πολίτες, σαφώς και υπήρξε ολιγωρία, και η ολιγωρία προκλήθηκε εξ όσων γνωρίζω από τη δική μου ενημέρωση διότι δεν έγινε αμέσως γνωστή η πληροφορία στην ΕΛΑΣ ότι το βυτίο περιείχε αυτό που περιείχε (σ.σ 7,2 τόνοι υγροποιημένο αέριο)» τόνισε στον ΣΚΑΪ και την Πρωινή Ενημέρωση, ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας.

«Το ότι δεν έπρεπε από τη στιγμή που υπήρχε η πληροφορία να αφήνουμε τους πολίτες να μπαίνουν μέσα στην εθνική οδό, για να μην υπάρχει πρόβλημα με τις ουρές, ήταν λάθος, αλλά η πρώτη πληροφορία που πήγε στην ΕΛΑΣ δεν ήταν γνωστό ότι υπήρχε αυτή η “βόμβα” στη μέση της εθνικής οδού» διευκρίνισε ο συνδικαλιστής.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι 20 χρόνια πριν ένα ίδιο βυτιοφόρο κάπου στα Καμένα Βούρλα εξερράγη τη στιγμή που προσεγγίζονταν από πυροσβέστες τους οποίους εξαΰλωσε, τους εξαΰλωσε, και μάλιστα στην κάμερα τηλεοπτικών συνεργείων» ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας.

Έτσι, συνέχισε, υπήρξε η προσμονή ότι σε μια ώρα περίπου θα μεταγγιστεί και θα απομακρυνθεί το βυτιοφόρο. Όταν μάθαμε σαν ΕΛΑΣ ότι υπάρχει αυτό το θέμα, άλλαξε η εκτίμηση.

«Να εξάρουμε την Τροχαία, τους συναδέλφους που μέσα στο λιοπύρι περνούσαν αμάξι – αμάξι και μοίραζαν παγωμένο νερό, και πολλοί πολίτες, δυστυχώς, αρνήθηκαν να κάνουν αναστροφή και περίμεναν πάρα πολλές ώρες και ταλαιπωρήθηκαν» σημείωσε ακόμα ο κ. Μπαλάσκας.


Φωτογραφία: ErtNews

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.