Λίγο πριν τις εκλογές: Τεράστιο «μπαμ» στην Θεσσαλονίκη…

Πήρε κανείς το μήνυμα στην κυβέρνηση από αυτό που έγινε στην Θεσσαλονίκη;

Απόφαση «βόμβα»

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και ήδη έχουν γίνει ανακοινώσεις για υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες.

Στη Θεσσαλονίκη… έπεσε βόμβα αφού ο Γιώργος Ορφανός ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπως αναφέρει, στην απόφαση να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου τον οδηγούν «ουσιώδεις λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας».

«Ευχαριστώ όλες και όλους, που συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά μου, να δώσουμε όραμα και στόχους στην Θεσσαλονίκη μας. Ιδιαίτερα δε ευχαριστώ τους μετέχοντες είτε ως υποψήφιες και υποψήφιοι σύμβουλοι, είτε ενισχύοντας ενεργά την παράταξή μας. Εύχομαι και ελπίζω η Θεσσαλονίκη να βρει τον δημιουργικό και πρωτοπόρο δρόμο της, γιατί αξίζει σε αυτήν και στους κατοίκους της ένας πρωταγωνιστικός ρόλος αντάξιος της ιστορίας της», συμπληρώνει ο κ. Ορφανός.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Ορφανός δεν είχε ανακοινώσει κάποιον υποψήφιο σύμβουλο με την παράταξή του «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», αν και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα έχει έτοιμο ψηφοδέλτιο όταν έρθει η ώρα.

Η στάση του αυτή είχε προκαλέσει σχόλια, ωστόσο είχε ερμηνευτεί ως στάση αναμονής ενόψει της επικείμενης σύμπραξης, η οποία θα τον υποχρέωνε να εντάξει στο ψηφοδέλτιο υποψήφιους και από άλλους συνδυασμούς.

Γιατί αποσύρθηκε;

Όσο για τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ ο ίδιος, τουλάχιστον προς το παρόν, τηρεί σιγή ιχθύος.

Ο κ. Ορφανός επικαλέστηκε λόγους «προσωπικής αξιοπρέπειας», ωστόσο πολιτικοί παρατηρητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπέκυψε στις πιέσεις του Μαξίμου, που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε διαρρεύσει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε διαγραφές όσων έρθουν σε κόντρα με την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει το voria.gr.

Σε κάθε περίπτωση η απόσυρση του Γιώργου Ορφανού αλλάζει το προεκλογικό τοπίο, καθώς αναδιαμορφώνει τους συσχετισμούς σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους από τον χώρο της κεντροδεξιάς.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.