Πόλεμος στην Ουκρανία: Η «απροσδόκητη» πρόταση που παγώνει το αίμα

Μυρίζει μπαρούτι: Μπλόκο από την Ουκρανία στην είσοδο στη χώρα σε κάθε Ρώσο ηλικίας 16 έως 60 ετών

Για να τελειώσει ο πόλεμος...

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ φέρεται να προχώρησε σε μία δήλωση που θα προκαλέσει αίσθηση για την ενδεχόμενη μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία.


Σύμφωνα με την νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Στίαν Γένσεν, διευθυντής του γραφείου του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε πως η Ουκρανία μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, εάν συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη τα οποία αρνείται να αναγνωρίσει ως μέρος της Ρωσίας.

«Πιστεύω ότι η λύση μπορεί να είναι η Ουκρανία να εγκαταλείψει εδάφη και να λάβει ως αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θέλει να διαπραγματευτεί» φέρεται να υποστήριξε.

Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη της για να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και να ενταχθεί μελλοντικά στο ΝΑΤΟ στο μέλλον, ο Γένσεν φέρεται να δήλωσε ότι «το μεταπολεμικό καθεστώς της Ουκρανίας βρίσκεται ήδη υπό διαπραγμάτευση» και το θέμα της εκχώρησης εδαφών στη Ρωσία έχει ήδη τεθεί.

«Δεν λέω ότι αυτό θα έπρεπε να συμβεί. Αλλά αυτή μπορεί να είναι μια πιθανή λύση», φέρεται να διευκρίνισε.

Η δήλωση που φέρεται να έκανε ο διευθυντής του Στόλτενμπεργκ δεν έχει έως στιγμής διαψευστεί από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Να χάσει και το Κίεβο»

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πήγε ένα βήμα παρακάτω και ανέφερε ότι αν η Ουκρανία συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και το Κίεβο.

«Γιατί; Η ιδέα είναι περίεργη. Το μόνο ερώτημα είναι ότι όλα τα υποτιθέμενα “δικά τους” εδάφη είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμα. Για να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να εγκαταλείψουν ακόμη και το ίδιο το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Λοιπόν, τότε θα έπρεπε να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στη Λβιβ. Εάν, φυσικά, οι Πολωνοί συμφωνήσουν», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Λβιβ είναι η μεγαλύτερη πόλη της δυτικής Ουκρανίας και απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη γειτονική Πολωνία.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την πλευρά του Κιέβου. Το «δεξί χέρι» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ έκανε λόγο, με δήλωσή του στο Twitter, πως πρόκειται για γελοία πρόταση και σκόπιμη «επιλογή ήττας της δημοκρατίας».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.