«Δεν νιώθω ασφαλής…»: Αλήθεια, στη Μύκονο έχει πιο κάτω;

Σώζουν τη σεζόν χάρη στην τεχνολογία: Το καινοτόμο πρόγραμμα της Μυκόνου που νικάει τον κορωνοϊό
Ο άνθρωπος που ανέδειξε τα προβλήματα δεν νιώθει ασφαλής...

Αυθαιρεσίες, μαφία, φοροδιαφυγή, ληστείες. Πολλά είναι τα αρνητικά νέα για τη Μύκονο το φετινό καλοκαίρι όπου η τουριστική κίνηση έχει πέσει στη «σκιά» και της ακρίβειας.

Τις αυθαιρεσίες με αποκλεισμένες παραλίες και καταπάτηση χώρων έφερε στο «φως» ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου Δημήτρη Ψαρρού. Ο ίδιος δέχτηκε άγρια επίθεση επειδή είχε διαπιστώσει καταπάτηση αρχαιολογικών χώρων από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Ο κ. Ψαρρός ξυλοκοπήθηκε στις 7 Μαρτίου ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στην Αττική. Τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν τόσο σοβαρά που, πέραν του ότι χρειάστηκε να νοσηλευτεί, για μεγάλο διάστημα, δεν μπορούσε «να συνεχίσει τη δουλειά του».

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή και με την ψυχραιμία που εξασφαλίζει η χρονική απόσταση από την επίθεση σε βάρος του, αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει βήματα προόδου για την αντιμετώπιση της ανομίας στο νησί, με κυριότερο όπως λέει την αποστολή του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλλου, στη Μύκονο. Ωστόσο, επισημαίνει ότι θα έπρεπε όλα αυτά να έχουν γίνει πριν υπάρξει θύμα ο ίδιος.

Δεν νιώθει ασφαλής

Ο κ. Ψαρρός δηλώνει πως μετά τα όσα συνέβησαν δεν νιώθει ασφαλής για να συνεχίσει το έργο του στο Νησί των Ανέμων.

«Δεν νιώθω ασφαλής να συνεχίσω εκεί το έργο μου, παρότι θα το ήθελα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ψαρρός, και εξηγεί ότι δεν έλαβε τις εγγυήσεις που χρειαζόταν ο ίδιος από την πολιτεία για να επιστρέψει στη Μύκονο. «[…]Δεν έλαβα εγγυήσεις για την παρουσία μου στη Μύκονο» λέει και αναφέρεται στα δρομολόγια εκτός ωρών εργασίας του.

«Χωρίς στήριξη δεν θα κατέβω κάτω να κάνω τον καουμπόη σε μια εποχή που ο καθένας τρώει ξύλο ανά πάσα στιγμή» προσθέτει και αναφέρεται στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Έπρεπε να είχαν γίνει πριν με χτυπήσουν»

Οι παρανομίες στις παραλίες της Μυκόνου οδήγησαν στην ανάδειξη του «κινήματος της πετσέτας» από πολίτες της Πάρου αρχικά αλλά και άλλων νησιών που διεκδικούν ελεύθερη πρόσβαση.

«Αυτά θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν με χτυπήσουν. Οι υποθέσεις αυτές, από όπου κι αν τις έπιανες δεν μπορούσαν να νομιμοποιηθούν, έπρεπε να είχαν επέμβει» τονίζει ο Μανώλης Ψαρρός και επισημαίνει ότι ακόμα και τώρα, κρίσιμες θέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες που έχουν και ελεγκτικό ρόλο παραμένουν υποστελεχωμένες.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η επίθεση εναντίον του αποτέλεσε την αφορμή για κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, ο κ. Ψαρρός επισημαίνει ότι ήταν μεγάλη η συμβολή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην ανάδειξη του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version