Μετάλλαξη Όμικρον: Ο αριθμός των διασωληνωμένων που οδηγεί αυτόματα σε γενικό lockdown

Επιτέλους βρέθηκε: Αυτό εξουδετερώνει πλήρως την υπερμεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον

Η χρονιά ξεκινά με νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Οι νέοι περιορισμοί που μπαίνουν στη ζωή μας από τις 3 Ιανουαρίου, δεν αναμένεται να είναι και οι μοναδικοί καθώς υπάρχει και σχέδιο για τη συνέχεια.

Η χρονιά ξεκινά με νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Οι νέοι περιορισμοί που μπαίνουν στη ζωή μας από τις 3 Ιανουαρίου, δεν αναμένεται να είναι και οι μοναδικοί καθώς υπάρχει και σχέδιο για τη συνέχεια.

Μπορεί θεωρητικά το πακέτο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκε επισήμως δια στόματος Θάνου Πλεύρη να λήγει στις 16 Ιανουαρίου, σύμφωνα όμως με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει και νέο πακέτο μέτρων μετά από αυτό. Ηδη το υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται για μεγάλο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία από το νέο έτος, οπότε και θα αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ήδη μάλιστα υπάρχει συνεννόηση με τους κλινικάρχες να παραχωρηθούν στο ΕΣΥ περισσότερες κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές, λόγω των περιστατικών covid που εκτιμάται ότι θα προκύψουν.

Τα σχολεία

Σε πρώτη φάση αναμένεται να ανακοινωθούν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων. Οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσουν με την αλλαγή του νέου χρόνου ώστε να αποφασίσουν οριστικά τι πρέπει να γίνει.

Τα σενάρια για lockdown

Όμως αυτό που αποτελεί σπαζοκεφαλιά για επιστήμονες και κυβέρνηση είναι η πιθανότητα να εφαρμοσθεί ένα «λάιτ» lockdown. Η κυβέρνηση εδώ και καιρό έχει αποκλείσει την πιθανότητα για ένα γενικό lockdown, ωστόσο το ζήτημα συζητείται συχνά πυκνά τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στους κόλπους των ειδικών, διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμες πηγές στο ethnos.gr.

Συγκεκριμένα υπάρχουν αρκετοί ειδικοί αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες που θεωρούν πως η πορεία της Μετάλλαξης Όμικρον μπορεί να ανακοπεί μόνο με ένα γενικό lockdown. Κάτι που όμως απορρίπτει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον το Μέγαρο Μαξίμου.

Η πιθανότητα αυτή είναι στο τραπέζι μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη με τη Μετάλλαξη Όμικρον και τα νοσοκομεία μπλοκάρουν. Κάτι που οι αρμόδιοι παράγοντες της κυβέρνησης θέλουν να αποφύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι, ώστε να μη θεωρηθεί η κυβέρνηση ανακόλουθη. Οι διασωληνωμένοι αν ξεπεράσουν τους 1.000 το ΕΣΥ θα είναι στα όριά του να γονατίσει και φαίνεται πως το lockdown θα είναι μονόδρομος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.