Τα εμβόλια επιστρέφουν: Τα μάθατε τα νέα για τον κορωνοϊό στη χώρα μας;

Τι έχει συζητηθεί στην επιτροπή για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Επιστροφή στο πρόσφατο παρελθόν...

Μοιάζει με μακρινή ανάμνηση. Με κάτι που συνέβη σε μία… άλλη ζωή. Μία σκοτεινή παρένθεση που πάει, πέρασε και τώρα ξεμπερδέψαμε οριστικά και αμετάκλητα μαζί της.

Ωστόσο, όσο κι αν δε θέλουμε να το ακούμε, ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και, κατά πώς φαίνεται, θα μείνει δια παντός σ’ αυτόν τον πλανήτη- έστω κι αν, φυσικά, η «σφοδρότητα» των χτυπημάτων θα είναι ολοένα και μικρότερη.

Αυτό φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους η η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας την Πέμπτη (10/8) στην ΕΡΤ, τονίζοντας πως το προσεχές φθινόπωρο θα «επιστρέψουν» τα εμβόλια, μιας και υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

«Περιμένουμε όλες τις οδηγίες και από την Εθνική Επιτροπή και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πιστεύω προσωπικά ότι θα χρειαστεί κάποια δόση το φθινόπωρο, όπως χρειάζεται για την γρίπη που αλλάζει υποπαραλλαγές κάθε χρόνο και κάνουμε ένα εμβόλιο κάθε φθινόπωρο για να το θυμηθούμε

Σε ό,τι αφορά τα νέα στελέχη του κορωνοϊού, η κ. Γκάγκα είπε: «Έχουμε υποπαραλλαγές της Όμικρον, αλλάζουν λίγο και αυξάνονται τα κρούσματα. Αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα πάνω από 70%, αλλά μιλάμε για περίπου 450 εισαγωγές όλη την εβδομάδα. Μιλάμε για 8 διασωληνώσεις όλη την βδομάδα, και είναι κυρίως άνθρωποι που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και έχουν προβλήματα υγείας. Άρα νομίζω ότι αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ότι υπάρχει κορωνοϊός, είναι ανάμεσα μας, κινδυνεύουν περισσότερο οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα και αυτοί πρέπει να προσέχουν να το έχουμε στο νου μας αλλά δεν είναι ανησυχητικά τα μεγέθη» ανέφερε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.