Αναβολή λόγω ηπιότητας: Το Ισραήλ πήρε την πιο ευχάριστη απόφαση για τη μετάλλαξη Όμικρον

Το μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού: Οι ημερομηνίες - σταθμοί στην Ελλάδα

Τα νέα ελπιδοφόρα δεδομένα.

Καλά νέα έρχονται από την υπηρεσία δημόσιας υγείας της Βρετανίας όσον αφορά τα ποσοστά νοσηλείας των κρουσμάτων που προκύπτουν από τη μετάλλαξη Όμικρον σε σχέση με αυτά τους στελέχους Δέλτα του covid-19, σύμφωνα με τις νέες έρευνες.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα δείχνουν ότι υπάρχει 50-70% μικρότερη πιθανότητα νοσηλείας στους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από το στέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον σε σχέση με αυτή της Δέλτα.

Τα ελπιδοφόρα αυτά στοιχεία φαίνεται ότι επηρεάζουν άμεσα την απόφαση για τους εμβολιασμούς με την τέταρτη δόση, στην πρώτη χώρα η οποία είχε ανακοινώσει το ξεκίνημά τους, το Ισραήλ. Οι εμβολιασμοί της 4ης δόσης είχαν προγραμματιστεί για τις 26 Δεκεμβρίου.

Ο Νάκμαν Ας, γενικός διευθυντής του υπουργείου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 13 της χώρας, δήλωσε πως δεν έχει εγκριθεί ακόμα η εκστρατεία εμβολιασμού της τέταρτης δόσης. Ανέφερε πως αναμένονται δεδομένα και από τη Μεγάλη Βρετανία τα οποία δείχνουν πως η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια από τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Εάν προκύψουν περισσότερα δεδομένα με το ίδιο αποτέλεσμα θα πρέπει να στείλουμε το θέμα της τέταρτης δόσης για περισσότερη συζήτηση στις επιτροπές των ειδικών», τόνισε ο γεν. διευθυντής του υπουργείου υγείας του Ισραήλ, δίνοντας ελπίδες στα υγειονομικά επιτελεία όλων των χωρών που αναμένουν τα νέα ελπιδοφόρα δεδομένα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.