Τα στοιχεία που σήμαναν συναγερμό στην κυβέρνηση

Τα στοιχεία που σήμαναν συναγερμό στην κυβέρνηση

Από σήμερα παραμονή Χριστουγέννων ισχύουν νέα μέτρα καθώς η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να καλπάζει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο λόγος που η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη νέων μέτρων, είναι οι ραγδαίες εξελίξεις και οι μετρήσεις του τελευταίου 48ωρου για τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επιστήμονες που ενημερώνουν πολύ τακτικά τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ουσιαστικά πως βλέπουν μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, η οποία μάλιστα αντικατοπτρίζεται στην Αττική, που τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει μια πολύ σημαντική αύξηση κρουσμάτων.

Το επιστημονικό επιτελείο της χώρας μας θεωρεί ότι πίσω από αυτή την αύξηση κρουσμάτων βρίσκεται η μετάλλαξη Όμικρον. Ωστόσο δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει όλες τις εργαστηριακές μετρήσεις.

Αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο και να δώσουν μια πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση διά στόματος του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ξεκαθάρισε πως τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου θα γίνει η επόμενη αξιολόγηση, με τις πληροφορίες να λένε πως δεν αποκλείεται να έχουμε νέα μέτρα ακόμα και από την επόμενη εβδομάδα.

Νέα μέτρα στις 3 Ιανουαρίου
Τη Δευτέρα, στις 27 Δεκεμβρίου η Eπιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να καθορίσει το νέα πακέτο μέτρων που θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου.

Τότε θα έρθουν νέοι περιορισμοί που θα αφορούν την εστίαση, τα γήπεδα, ενώ οι ειδικοί θα ζητήσουν τηλεργασία και μάλιστα στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.