«Ως πότε θα μας κοροϊδεύει η ΝΔ;»: Άρχισε τα ίδια ο Βελόπουλος (Pics)

Κόλπο γκρόσο με Βελόπουλο η Νέα Δημοκρατία…

Fake news...

Η πυρκαγιά στο Βελεστίνο προκάλεσε τρόμο στους κατοίκους της Μαγνησίας καθώς εξαπλώθηκε προς τη Βιομηχανική Περιοχή και τη Νέα Αγχίαλο με αποτέλεσμα να γίνουν εκρήξεις πυρομαχικών στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Μετά τη φωτιά, ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε μία ανάρτηση στο Twitter υποστηρίζοντας πως η πυρκαγιά είχε να κάνει με την έγκριση αιολικού πάρκου για «80 ανεμογεννήτριες στην περιοχή που καιγόταν τρεις μέρες».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στο Twitter αναφέρει:

«ΒΟΜΒΑ!Δεν έχουν σχέση ανεμογεννήτριες κύριε #Μητσοτάκη ; Ως πότε θα κοροϊδεύετε ΚΎΡΙΟΙ ΤΗΣ #ΝΔ τον ελληνικό λαό; Όσο υπάρχει ελληνική λύση αυτά….. κομμένα! 80 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΉΤΡΙΕΣ ,125 ΜΈΤΡΑ ΎΨΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΠΟΥ ΚΑΙΓΌΤΑΝ ΤΡΕΙΣ ΜΈΡΕΣ!Είναι στον Δήμου είναι το Βελεστίνο εκεί που αφήσατε πίσω σας στάχτες με την ανικανότητα σας! Ο δήμος συστάθηκε το 2011 με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Ιδού και το άρθρο απόδειξη!

ΥΠΕΝ: «Δημιουργείται αιολικό πάρκο στην περιοχή της Μαγνησίας»-Ποιες εταιρείες συμμετέχουν στο έργο

Κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν! Οι άδειες είναι τουλάχιστον 80 και θα μπουν από το Βελεστίνο προς τη Μαγνησία! Πού ξεκίνησε η φωτιά; στο Βελεστίνο

Κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι έτσι, είναι να μπουν …. αλλού και θα βάλουν τα ελληνικά hoaxes να το βγάλουν fake news! Βελεστίνο ξεκίνησε η πυρκαγιά και… πήγε προς τη Μαγνησία! Οι άδειες δόθηκαν από Βελεστίνο προς Μαγνησία! Απλά ξεφυγε λίγο η φωτιά και πήγε λίγο προς τα πέρα στους Stinger’s ! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΕΛΛΑΔΑ!»

«Ως πότε θα μας κοροϊδεύει η ΝΔ;»: Άρχισε τα ίδια ο Βελόπουλος (Pics)

Τι ισχύει;

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου 2023 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βελεστίνου Μαγνησίας, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα. Σε συνεντεύξεις του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε ότι η πυρκαγιά «ξεκίνησε μέσα από χωράφια και πιθανότατα οφείλεται σε ανθρώπινη δραστηριότητα» καθώς ότι «ξέφυγε μέσα από οικισμό». Επιπλέον, σύμφωνα με τοπικό ενημερωτικό μέσο, η φωτιά ξεκίνησε σε περιοχή λόφου νοτιοδυτικά του οικισμού του Βελεστίνου.

Λαμβάνοντας υπόψη και την καμένη έκταση που παρατηρήθηκε σε δορυφορικές λήψεις, καθώς και ότι έπνεαν βόρειοι και δυτικοί άνεμοι, μπορεί να τεκμηριωθεί βάσιμα ως περιοχή έναρξης της πυρκαγιάς η βορειοδυτικότερη από τις καμένες περιοχές, αρκετά κοντά δηλαδή στον οικισμό του Βελεστίνου.

«Ως πότε θα μας κοροϊδεύει η ΝΔ;»: Άρχισε τα ίδια ο Βελόπουλος (Pics)

Σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr, όσον αφορά την τοποθεσία του Αιολικού Σταθμού, και ειδικότερα των ανεμογεννητριών, αυτές πρόκειται να τοποθετηθούν σε δύο σημεία του όρους Μαυροβούνι, μεταξύ των χωριών Κανάλια και Κεραμίδι Μαγνησίας, βορειοανατολικά της λίμνης Κάρλας.

«Ως πότε θα μας κοροϊδεύει η ΝΔ;»: Άρχισε τα ίδια ο Βελόπουλος (Pics)

Η τοποθεσία των ανεμογεννητριών βρίσκεται, σε ευθεία γραμμή, τουλάχιστον 21 χιλιόμετρα βορειανατολικά του οικισμού του Βελεστίνου, και δεν βρίσκεται σε περιοχή που κάηκε (η πυρκαγιά κατέκαψε περιοχές ανατολικά και νότια σε σχέση με το Βελεστίνο, προς Σέσκλο, Βόλο και Νέα Αγχίαλο).

«Ως πότε θα μας κοροϊδεύει η ΝΔ;»: Άρχισε τα ίδια ο Βελόπουλος (Pics)

«Ως πότε θα μας κοροϊδεύει η ΝΔ;»: Άρχισε τα ίδια ο Βελόπουλος (Pics)

Θα πρέπει επίσης να σχολιαστεί ότι η περιοχή του όρους Μαυροβουνίου μεταξύ των οικισμών Κεραμιδίου και Καναλίων ανήκει στο Δήμο Ρήγα Φερραίου, με έδρα το Βελεστίνο. Ο Δήμος αυτός βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Οι αναφορές, επομένως, στην ανάρτηση του κ. Βελόπουλου ότι οι ανεμογεννήτριες «θα μπουν από το Βελεστίνο προς τη Μαγνησία», «[από] Βελεστίνο ξεκίνησε η πυρκαγιά και… πήγε προς τη Μαγνησία» και «οι άδειες δόθηκαν από Βελεστίνο προς Μαγνησία», είναι γεωγραφικά αστήρικτες.

Συγκεκριμένα, οι ανεμογεννήτριες προβλέπεται να τοποθετηθούν σε ορεινή περιοχή στο Μαυροβούνι, μεταξύ Καναλίων και Κεραμιδίου, και όχι κοντά στο Βελεστίνο, απ’ όπου απέχουν αρκετά χιλιόμετρα. Επίσης, η αναφερόμενη κατεύθυνση από Βελεστίνο «προς Μαγνησία» δεν βγάζει νόημα, καθώς το Βελεστίνο βρίσκεται στη Μαγνησία.

Όπως αναφέρει το ellinikahoaxes.gr, δεν αληθεύει ότι εγκρίθηκε η εγκατάσταση ογδόντα (80) ανεμογεννητριών στην περιοχή που καιγόταν επί τρεις ημέρες στο Βελεστίνο της Μαγνησίας.

Ο Αιολικός Σταθμός για τον οποίο εγκρίθηκαν, πριν την πυρκαγιά, οι Περιβαλλοντικοί Όροι, αφορά δεκαέξι (16) ανεμογεννήτριες. Προβλέπεται να βρίσκεται στο όρος Μαυροβούνι, σε περιοχή περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Βελεστίνο, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά – πριν αυτή κατευθυνθεί ακόμη νοτιότερα και ανατολικότερα.

Για ακόμα μία φορά ο Κυριάκος Βελόπουλος αναπαράγει fake news…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.