Ξεδιάντροπη «κλοπή»: Θα μιλήσει ποτέ κανείς για το έγκλημα που γίνεται με την βενζίνη στην Ελλάδα;

Κέρδισε 1,6 δισ. δολάρια στο Λόττο αλλά... του βγήκαν ξινά

«Φωτιά» στις τιμές των καυσίμων

«Κόκκινο» χτυπά η τιμή της βενζίνης στη χώρα, σε μία περίοδο που αυξάνονται οι οδικές μετακινήσεις λόγω των διακοπών.

Μάλιστα, η χώρα μας με μέση τιμή στο 1,96 ευρώ καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην ακρίβεια των καυσίμων.

Η Ελλάδα βρίσκεται πίσω μόνο από την Ολλανδία, όπου η μέση τιμή της αμόλυβδης φτάνει τα 2,052 ευρώ ανά λίτρο, και τη Δανία που είναι στα 2,05 λεπτά περίπου. Σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, η τιμή της βενζίνης ξεπέρασε και πάλι τα 2 ευρώ, προκαλώντας προβληματισμό στους οδηγούς.

Τη στιγμή που η βενζίνη στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης πωλείται προς 2 ευρώ το λίτρο, στην επαρχία και τα νησιά είναι ακόμα πιο ακριβή.

Επίσης μεγάλες ανατιμήσεις έχει «δει» και το πετρέλαιο κίνησης, το οποίο κινείται στο 1,69 ευρώ ανά λίτρο. Συγκριτικά, μάλιστα, με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκεται στο 1,64, οι τιμές στην Ελλάδα είναι δυσανάλογες των μισθών.

Αρκετοί είναι οι οδηγοί στη χώρα μας, που αναγκάζονται να κάνουν λιγότερα δρομολόγια, προκειμένου να αποφύγουν τις ανεβασμένες τιμές των καυσίμων.

Το «έγκλημα» με τη βενζίνη

Στην Ελλάδα, ακόμη και πριν την ακρίβεια που μαστίζει την Ευρώπη, η τιμή της βενζίνης κινούνταν ανοδικά κάθε καλοκαίρι.

Ιδιαιτέρως τον Αύγουστο, την εποχή δηλαδή που οι περισσότεροι πάνε διακοπές, η βενζίνη είναι… παραδοσιακά ακριβότερη. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι κάθε χρόνο κερδοσκοπούν εις βάρος των πολιτών.

Φέτος, που οι τιμές των ακτοπλοϊκών έχουν πάρει «φωτιά» πολλοί επιλέγουν διακοπές με το ΙΧ και οι κερδοσκόποι το εκμεταλλεύονται για να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους, ανεβάζοντας τις τιμές της βενζίνης.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.