Άραγε έχει πιο κάτω για τους Σπαρτιάτες; Μάλλον έχει…

Αποβάλλονται από τη Βουλή οι Σπαρτιάτες αν…

«Πόλεμος» στο κόμμα

Ο «εμφύλιος», ο οποίος άνοιξε στον κόμμα των Σπαρτιατών του Βασίλη Στίγκα μετά τη δήλωση εννέα βουλευτών του με αφορμή την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, φαίνεται πως καλά κρατεί μέχρι και σήμερα.


Το κλίμα στο κόμμα είναι ιδιαίτερα εκρηκτικό μετά τις παρεμβάσεις του βουλευτών του ακροδεξιού μορφώματος, γεγονός που αποδεικνύεται από τη σημερινή αναβολή της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η συνεδρίαση αναμένεται να λάβει χώρα στα τέλη της εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό για το πλαίσιο, κάτω από το οποίο θα πραγματοποιηθεί.

Πώς ξεκίνησε ο «πόλεμος»

Ο «πόλεμος» στις τάξεις του κόμματος ξεκίνησε αφού ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος στήριξε το ακροδεξιό κόμμα κατά τη διάρκεια των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων.

Ο βουλευτής των «Σπαρτιατών», Κωνσταντίνος Φλώρος, με παρέμβασή του στη Βουλή γνωστοποίησε την πρόθεσή του να στηρίξει τον καταδικασμένο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής. Τα όσα είπε προκάλεσαν την παρέμβαση του Βασίλη Στίγκα, ο οποίος «άδειασε» τον βουλευτή, λέγοντας πως λειτουργεί αυτοβούλως και πως θα πάρει μέτρα. «Δεν είχα γνώση επί του θέματος και οφείλω εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως να πάρω κάποια μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις των εννέα και η αντίδραση Στίγκα

Ωστόσο, η στάση του προέδρου του κόμματος προκάλεσαν την αντίδραση εννέα βουλευτών, οι οποίοι σε δήλωσή τους καταδικάζουν τις «αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα».

Πρόκειται για τους βουλευτές: Ιωάννη Δημητροκάλη, γραμματέα της Κ.Ο των Σπαρτιατών, Ιωάννη Κόντη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Γεώργιο Μανούσο, Διονύση Βαλτογιάννη, Αθανάσιο Χαλκιά, Πέτρο Δημητριάδη, Χαράλαμπο Κατσιμπαρδά, Αλέξανδρο Ζερβέα και Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουν «πλήρη ελευθερία γνώμης έκφρασης και επιλογής γι’ αυτό άλλωστε εκλέγονται στο όνομα του ελληνικού λαού» και καταδικάζουν τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα», παρέχοντας έτσι στήριξη στον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Βασίλης Στίγκας, με τη σειρά του, δήλωσε πως δεν είναι «μπροστινός» κανενός- φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη- ούτε εντολοδόχος.

«Όπως έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη το να σε στηρίξει ένας άνθρωπος και να πεις ευχαριστώ από ευγνωμοσύνη δεν σημαίνει τίποτα. Ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα μπροστινός ή εντολοδόχος. Το κόμμα “Σπαρτιάτες” το διοικώ εγώ», είπε.

Μάλιστα δήλωσε πως η επιστολή διαγραφής του βουλευτή βρίσκεται ακόμα στο γραφείο του και πως έχει μιλήσει σχετικά και με τον πρόεδρο της βουλής. Απευθυνόμενος δε στους δημοσιογράφους είπε «πρόεδρος είμαι εγώ» και διέψευσε πως πέραν των 9 και οι υπόλοιποι δύο βουλευτές στηρίζουν την επίθεση που δέχθηκε.

Έχει πιο κάτω για τους Σπαρτιάτες;

Είναι προφανές ότι στους Σπαρτιάτες… σκοτώνονται για το ποιος κάνει κουμάντο. Από τις εξελίξεις, προκύπτει πως το κόμμα διοικεί μέσα από τις φυλακές ο Ηλίας Κασιδιάρης και όχι πως δεν έχει καμία σχέση, όπως ισχυρίζεται ο Βασίλης Στίγκας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.