Ποια εμβόλια δεν προστατεύουν από την Όμικρον

Ποια εμβόλια δεν προστατεύουν από την Όμικρον

Ποια εμβόλια δεν παρέχουν προστασία απέναντι στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, τη μετάλλαξη Όμικρον;

Ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα έρευνας, που βασίζεται σε εργαστηριακά πειράματα και δημοσιεύουν οι New York Times, σύμφωνα με την οποία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί με m RNA, δηλαδή με Pfizer και Moderna, δεν έχουν καμία προστασία απέναντι στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ένας αυξανόμενος όγκος προκαταρκτικών ερευνών δείχνει ότι τα εμβόλια Covid-19 που χρησιμοποιούνται στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν προσφέρουν σχεδόν καμία άμυνα ενάντια στη μόλυνση από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Ομικρον.

Όλα τα εμβόλια εξακολουθούν όπως φαίνεται να παρέχουν σημαντικό βαθμό προστασίας έναντι της σοβαρής νόσησης από την Όμικρον, που είναι και ο πιο κρίσιμος στόχος.

Ωστόσο, μόνο τα εμβόλια Pfizer και Moderna, όταν ενισχύονται με αναμνηστική δόση, φαίνεται να έχουν επιτυχία στη διακοπή των λοιμώξεων και αυτά τα εμβόλια δεν είναι διαθέσιμα στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

Τα άλλα εμβόλια – συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την AstraZeneca, την Johnson & Johnson και τα εμβόλια που κατασκευάζονται στην Κίνα και τη Ρωσία – δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικά στη διακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.