Τουρκία ώρα μηδέν: Πόσο αξίζει σήμερα το χαρτονόμισμα των 200 λιρών που άξιζε πριν λίγο καιρό 110 ευρώ

Τουρκία ώρα μηδέν: Πόσο αξίζει σήμερα το χαρτονόμισμα των 200 λιρών που άξιζε πριν λίγο καιρό 110 ευρώ

Η τουρκική οικονομία στο... κόκκινο!

To «ασανσέρ» της τουρκικής λίρας συνεχίζεται καθώς μέχρι πριν λίγες ώρες είχε υποτιμηθεί κατά 11% και πριν από λίγο ανέκαμψε κατά 8%, με τον πολύ κόσμο να χάνει τα χρήματα του και τους λίγους να κερδοσκοπούν, να τα βάζει με τους επιχειρηματίες

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, επέκρινε τον κορυφαίο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας για τα σχόλιά του σχετικά με την αποτυχία του οικονομικού του μοντέλου, κατηγορώντας μάλιστα τον τουρκικό ΣΕΒ ότι σχεδιάζει να ρίξει την κυβέρνησή του.

Η Τουρκική Ένωση Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων (TUSIAD) κάλεσε το Σάββατο την κυβέρνηση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να εγκαταλείψει τη νομισματική πολιτική που βασίζεται σε χαμηλά επιτόκια.

Η δε δήλωση του Ερντογάν ότι θα εφαρμόσει τον Ισλαμικό νόμο στην οικονομία, προκάλεσε πανικό με πολλούς Τούρκου να σηκώνουν τις οικονομίες τους από τις τράπεζες.

Ενδεικτικό της οικονομικής κρίσης είναι ότι η αγορά γέμισε με τα σπάνια χαρτονομίσματα των 200 λιρών, που όταν πρωτοεκδόθηκε είχε ισοτιμία 110 ευρώ, ενώ σήμερα αξίζει μόλις 8-9 ευρώ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.