Δυναμική πρωταθλητισμού: Το ποσοστό -έκπληξη του ΚΙΝΑΛ σε νέα δημοσκόπηση που τρομάζει τη ΝΔ

Δυναμική πρωταθλητισμού: Το ποσοστό -έκπληξη του ΚΙΝΑΛ σε νέα δημοσκόπηση που τρομάζει τη ΝΔ

Οι τάσεις και το ποσοστό έκπληξης του τρίτου κόμματος.

Η νέα δημοσκόπηση της MRB για την πρόθεση ψήφου έδειξε κάποιες σταθερές, όπως η διψήφια διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, ανέδειξε όμως και μία νέα δυναμική στον τρίτο υποψήφιο, το ΚΙΝΑΛ, μετά τα αποτελέσματα των εσωκομματικών του εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 30,7% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, με τη διαφορά να έχει παγιωθεί λίγο πάνω από το 10% σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Η έκπληξη στα ποσοστά έρχεται με τρίτο κόμμα να αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,5%, κάνοντας δημοσκοπικό άλμα από τα μονοψήφια ποσοστά που είχε σε προηγούμενες έρευνες, πριν την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του προέδρου του κινήματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ως αρχηγός κόμματος συγκεντρώνει 30,4% ευνοϊκές γνώμες και μόλις 13,8% όχι ευνοϊκές γνώμες.

Δυναμική πρωταθλητισμού: Το ποσοστό -έκπληξη του ΚΙΝΑΛ σε νέα δημοσκόπηση που τρομάζει τη ΝΔ

Στις υπόλοιπες θέσεις ακολουθούν το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 4,1%, η Ελληνική Λύση 3,8%, ενώ το ΜεΡΑ25 με 2,7% θα έμενε εκτός Βουλής. Στο αρκετά υψηλό ποσοστό του 19,1% βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στις τάσεις της MRB για τον Δεκέμβριο στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, σε νίκη της ΝΔ πιστεύει το 51% (54,7% Ιουν. 2021) του εκλογικού σώματος, ενώ σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει το 20,1% (18,7% Ιουν. 2021). Την ίδια ώρα στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα θέλατε να κερδίσει τις εκλογές όποτε και εάν γίνουν» το 35,8% (39% Ιουν. 2021) δηλώνει ότι θα επιθυμούσε νίκη της ΝΔ και το 29,7% (31,1% Ιουν. 2021) θα επιθυμούσε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.