Οι φήμες επιβεβαιώνονται: Ραγδαίες εξελίξεις με τον Σωτήρη Τσιόδρα

Ώρα να βγει μπροστά ο Τσιόδρας

Οι σκέψεις του καθηγητή για αποφάσεις που τον αφορούν.

Η μελέτη του καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα και του συνεργάτη του, αν. Καθηγητή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Θεόδωρου Λύτρα, για ανισότητες στην παροχή ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και τη θνητότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εν μέσω δεύτερου τρίτου πανδημικού κύματος, έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Οι μάχες στη Βουλή για το ποιος είχε γνώση της έρευνας αυτής, αλλά και τα ρεπορτάζ και οι κύκλοι του Μαξίμου που επιμένουν πως ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν είχαν λάβει την επίμαχη έρευνα συνεχίζονται, με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να βρίσκεται στη μέση των αντίπαλων στρατοπέδων.

Ο ίδιος ο Θ. Λύτρας αμύνθηκε των αποτελεσμάτων της έρευνας δηλώνοντας:

«Δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να μην έχει περιορισμούς. Το θέμα είναι κατά πόσο οι περιορισμοί αυτοί αλλοιώνουν ή ακυρώνουν τα αποτελέσματα της μελέτης. Αν κάποιος το πιστεύει αυτό, στέλνει επιστολή στο επιστημονικό περιοδικό που έχει δημοσιευθεί, με την κριτική του και αντίστοιχα απαντούμε και εμείς».

Τα ρεπορτάζ όμως δείχνουν μία άλλη στάση από τον κ. Τσιόδρα ο οποίος φαίνεται φανερά δυσαρεστημένος από τις πληροφορίες που διακινούνται και αφορούν το πρόσωπό του αλλά και τη μελέτη του. Μπορεί οι κύκλοι του Μαξίμου να κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει θέμα Τσιόδρα και πως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της στήριξης, πληροφορίες όμως από το περιβάλλον του καθηγητή αναφέρουν ότι ο ίδιος δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να οδηγηθεί σε παραίτηση από τις Επιτροπές στις οποίες προεδρεύει.

Εξάλλου η έρευνα κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για να συσχετιστεί με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης της μεγάλης μελέτης που διεξάγει για την ποιότητα της παρεχόμενης νοσηλευτικής εντατικής φροντίδας στους ασθενείς μέσα στην πανδημία, μετά τις καταγγελίες του ΠΟΕΔΗΝ για τις συνθήκες στις ΜΕΘ..

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.