Δεν έμεινε ούτε δωμάτιο άδειο: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα που ξεπέρασε ακόμα και τη Μύκονο φέτος

Δεν έμεινε ούτε δωμάτιο άδειο: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα που ξεπέρασε ακόμα και τη Μύκονο φέτος

Τι προτιμούν οι τουρίστες;

Οι ιδιοκτήτες των Airbnb βλέπουν τα σπίτια τους να είναι περιζήτητα στην πλατφόρμα, στις περιοχές που ο τουρισμός «καλπάζει».

Φέτος η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών στην Ευρώπη με θεαματική άνοδο στις κρατήσεις και το καλοκαίρι του 2023 αναμένεται να κλείσει με ρεκόρ.

Όσο για τις προτιμήσεις των τουριστών, είναι η Ρόδος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος. Όμως το ρεκόρ κρατάει η Κρήτη, όπου το Airbnb… ξεπουλάει και κυριολεκτικά δεν έμεινε ούτε δωμάτιο χωρίς κράτηση. Οι τουρίστες επιλέγουν Κρήτη για τις ομορφιές της, αλλά και για το φαγητό της το οποίο ψηφίζουν ως το κορυφαίο στην Ελλάδα. Επίσης υπάρχει ζήτηση και για λιγότερο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς όπως η Κάρπαθος και η Σύρος.

Ποιοι προτιμούν Ελλάδα και πόσο πληρώνουν

Όσον αφορά το προφίλ των τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας, στην κορυφή της λίστας είναι Άγγλοι, Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, ενώ κρατήσεις υπάρχουν και απ’ την Τουρκία.

Σχετικά με το κόστος των διανυκτερεύσεων στα Airbnb, υπολογίζεται κατά μέσο όρο από 50 έως 130 ευρώ τη βραδιά ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.