Πίστεψαν ότι ίσχυε: Αυτό είναι το στοιχείο-κλειδί που έκανε τους ενόρκους να αθωώσουν τον Κέβιν Σπέισι

Πίστεψαν ότι ίσχυε: Αυτό είναι το στοιχείο-κλειδί που έκανε τους ενόρκους να αθωώσουν τον Κέβιν Σπέισι

Τον πίστεψαν και τον αθώωσαν

Αθωώθηκε από το δικαστήριο ο Κέβιν Σπέισι, ο οποίος κατηγορούνταν για σεξουαλικές επιθέσεις που φέρονται να είχαν λάβει χώρα μεταξύ 2004 και 2013. Εκείνη την περίοδο ο Σπέισι υπηρετούσε ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου.

Η δίκη διεξαγόταν στο Λονδίνο για 4,5 εβδομάδες, ενώ το δικαστήριο χρειάστηκε δύο ημέρες για να αποφασίσει εάν ο Κέβιν Σπέισι ήταν ένοχος ή αθώος.

Τελικά, το δικαστήριο αθώωσε τον σταρ του Χόλιγουντ και στις εννέα κατηγορίες που αφορούσαν σεξουαλική επίθεση, άσεμνη παρενόχληση αλλά και – η σοβαρότερη όλων – ότι εξανάγκασε άτομο να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του παρά τη θέληση του.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε την ημέρα των γενεθλίων του Κέβιν Σπέισι. Σύμφωνα με τη Daily Mail, στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης, ο ηθοποιός ξέσπασε σε κλάματα.

Τον πίστεψαν και τον αθώωσαν

Κατά την απολογία του ο Κέβιν Σπέισι είχε κατηγορήσει το ένα από τα φερόμενα ως θύματα ότι λέει ψέματα με στόχο τα «λεφτά, λεφτά και πάλι λεφτά», σύμφωνα με τη Daily Mail.

Όταν είχε ρωτηθεί από την εισαγγελέα εάν το να πιάσει κάποιον από τον καβάλο είναι κάτι που «κανονικά θα έκανε σε κάποιον που είχε γνωρίσει για πρώτη φορά», ο ηθοποιός είχε απαντήσει «όχι», τονίζοντας ότι «αυτή γενικά δεν είναι η πρώτη κίνηση».

Μάλιστα, είχε πει χαρακτηριστικά ότι το άτομο που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, έχει επινοήσει όλη την ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος: «Δεν δέχομαι ούτε μια λέξη που βγαίνει από το στόμα του».

Ο ηθοποιός είπε στο δικαστήριο ότι είχε συναινετικές σεξουαλικές επαφές με έναν οδηγό και έναν επίδοξο ηθοποιό και ότι μπορεί να έκανε «αδέξιο πέσιμο» σε έναν άλλο άνδρα σε ένα πάρτι.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως εάν υπάρχει πιθανότητα να είχε «αγνοήσει» τα σημάδια από τους τέσσερις καταγγέλλοντες, ο Σπέισι είχε πει ότι «σίγουρα διάβασε λάθος» τα σημάδια από τον έναν, ενώ συνευρέθηκε ερωτικά με άλλους δύο με τη θέλησή τους.

Ακόμα είχε καταθέσει στο δικαστήριο ότι τα φερόμενα ως θύματα δεν τον ενημέρωσαν εάν έκαναν κάτι παραπάνω από αυτό που αρχικά ήθελαν, αναφέροντας ότι «φαίνεται να μετάνιωσαν για αυτό που έκαναν αργότερα».

Ο Σπέισι δήλωσε ότι «τον ελκύουν οι αρρενωποί άντρες», αλλά όταν ρωτήθηκε για το αν τον έλκουν οι στρέιτ άντρες, απάντησε: «Πώς θα ξέρω αν ήταν στρέιτ ή όχι; Μπορώ σίγουρα να σας πω ότι υπήρξαν άντρες στη ζωή μου που δήλωσαν στρέιτ και με τους οποίους τελικά έκανα σεξ. Δεν ξέρω αν κάποιος είναι γκέι ή στρέιτ απλά κοιτάζοντάς τον».

Το στοιχείο

Ένας καταγγέλλων κατέθεσε στο δικαστήριο ένα περιστατικό στα τέλη της δεκαετίας του 2000 στο οποίο «τα πράγματα ξέφυγαν», ισχυριζόμενος ότι ο Σπέισι τον είχε «ναρκώσει» και όταν ξύπνησε, βρήκε τον κατηγορούμενο να προβαίνει σε σεξουαλική πράξη.

Από πλευράς του ο Σπέισι δήλωσε ότι «Δεν ξέρω ποιος έκανε την πρώτη κίνηση, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν ρομαντική και υπήρχε συναίνεση στο να είμαστε μαζί».

«Δεν αποκοιμήθηκε και δεν προχώρησα σε σεξουαλική πράξη ενώ αυτός κοιμόταν παρά τα όσα με κατηγόρησε», είπε χαρακτηριστικά.

«Συνεχίζω να το αρνούμαι και δεν είναι αλήθεια», είπε στη συνέχεια ο Κέβιν Σπέισι, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες «εντελώς λανθασμένες».

«Σέβομαι όταν οι άνθρωποι μου λένε ότι δεν ενδιαφέρονται», είπε στο δικαστήριο ο Κέβιν Σπέισι. Ουσιαστικά οι καταγγέλλοντες δεν μπόρεσαν να αποδείξουν τα όσα ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο και ο Κέβιν Σπέισι αθωώθηκε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.