Η απάντηση του Γιώργου μετά το κάζο…

Η απάντηση του Γιώργου μετά το κάζο…

Η μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματα της Κυριακή άλλαξε τα σχέδια του Γιώργου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου από σήμερα επιστρέφει στους γνώριμους ρυθμούς του, και μάλιστα αναμένεται να παρέμβει με ομιλία του κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Ο ίδιος έχει διαβεβαιώσει ότι θα παραμείνει στην παράταξη, αν και έχει ήδη αποχωρήσει μία φορά από αυτή για να ιδρύσει το ΚΙΔΗΣΟ. Το κόμμα που συμμετέχει ως συνιστώσα στο ΚΙΝΑΛ θα το διατηρήσει, όπως ο ίδιος επίσης έχει δηλώσει. Αν και θα φανεί τι θα ζητήσει ο νέος αρχηγός του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν δείχνει να ενθουσιάζεται με την ιδέα να παραμείνουν τα επιμέρους κόμματα.

Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι το ποσοστό που κατέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός θα το αξιοποιήσει εσωκομματικά, για να διακηρύσσει τις θέσεις του τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και στο κόμμα. «Θα επιχειρήσει να κάνει πλειοψηφικές τις απόψεις του μέσα από το κόμμα», λένε συνεργάτες του, αλλά προσθέτουν: «Δεν θα λειτουργήσει ως κομματάρχης».

Με άλλα λόγια, εξηγούν, δεν θα επιχειρήσει να βάλει προσκόμματα στον νέο αρχηγό, ούτε να κάνει τον ηγέτη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, επιχειρώντας να ποδηγετεί τους βουλευτές που τάχθηκαν υπέρ του.

Η πρώτη δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού μετά την ήττα της Κυριακής ξεκαθάρισε το τοπίο: «Όλοι μαζί οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά!»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.