Δασκάλα χορού: Αυτές είναι οι 2 γυναίκες απ’ τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που συνέλαβαν τον Γυμνασιάρχη

Δασκάλα χορού: Αυτές είναι οι 2 γυναίκες απ’ τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που συνέλαβαν τον Γυμνασιάρχη

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν.

Η πρωτοφανής επίθεση της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στην οποία συνελήφθη ο διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία, έφερε σωρεία αντιδράσεων από πολίτες και μέλη του υπουργείου, με 11 μέλη της ομάδας να συλλαμβάνονται.

Η παράνομη δράση αυτών των ομάδων έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό σε περιοχές της επαρχίας, με μέλη των «θεματοφυλάκων» να προχωρούν σε αυτόνομες αντισυνταγματικές πράξεις επικαλούμενοι ένα δικό τους σύνταγμα και επιβάλλοντας δικούς τους νόμους.

Μέσα στην ομάδα των 11 που συνελήφθησαν υπήρχαν 9 άνδρες και 2 γυναίκες από κάθε κοινωνικό και επαγγελματικό στρώμα της κοινωνίας. Αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μια δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα κι ένας άνεργος από το Ίλιον.

Οι 11 δράστες της επίθεσης και απαγωγής του διευθυντή του Γυμνασίου συνελήθφησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης. Οι δυο γυναίκες που συμμετείχαν στο πρωτοφανές περιστατικό είναι μία 49χρονη από την Πιερία και μια 54χρονη από την Ημαθία.

Από τα 11 άτομα τα 3 έχουν παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, άρα ήταν γνωστοί του διευθυντή του γυμνασίου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν πλέον είναι πολλές. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.