Γιατί τόσο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ακίνητα;

Γιατί τόσο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ακίνητα;

Πολλοί βλέπουν τα ακίνητα σαν μια ασφαλέστερη επένδυση από τα νομίσματα ή τα εμπορεύματα.

Έκρηξη του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τα ελληνικά ακίνητα διαπιστώνουν οι New York Times, καθώς η οικονομία ανακάμπτει έπειτα από την δεκαετή κρίση και οι αποταμιεύσεις που συσσωρεύτηκαν στην πανδημία αναζητούν ασφαλείς επενδύσεις.

«Όλοι οι μακροοικονομικοί δείκτες γίνονται όλο και καλύτεροι. Και αφότου δεν ξόδεψαν πολλά κατά τη διάρκεια του lockdown στην πανδημία, ο κόσμος κοιτάζει να βάλει τα χρήματά του σε μία ασφαλή επένδυση, όπως είναι το real estate», λέει στην αμερικανική εφημερίδα ο Αντώνης Μαρκόπουλος, συνιδρυτής και CEO της Prosperty, μιας start-up που χρησιμοποιεί μια ψηφιακή πλατφόρμα για να κάνει τις συναλλαγές γρηγορότερες και πιο διαφανείς.

Για την Sotheby’s International Realty, το 2021 αποδεικνύεται η καλύτερη χρονιά από το 2016, όταν άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα.

«Κάναμε τέσσερις ή πέντε φορές περισσότερες πωλήσεις το 2020 σε σχέση με το 2019 και η φετινή χρονιά είναι ακόμα καλύτερη», λέει στους New York Times ο Γιώργος Κασίμης, επικεφαλής πωλήσεων στο Αιγαίο της Sotheby’s International Realty. «Ο κόσμος αγοράζει σαν να μην υπάρχει αύριο», τονίζει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.