«Νέος Μπεν»: Πρώτη σημαντική αχτίδα φωτός μετά την εξαφάνιση του μικρού

«Νέος Μπεν»: Πρώτη σημαντική αχτίδα φωτός μετά την εξαφάνιση του μικρού

Σε εξέλιξη θρίλερ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία με την εξαφάνιση του 2,5 ετών Εμίλ, η υπόθεση του οποίου θυμίζει τον Μπεν που «άνοιξε η γη και τον κατάπιε» στην Κω.

Ο Εμίλ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού των παππούδων του στο Βερνέ που βρίσκεται στις γαλλικές Άλπεις, όταν εξαφανίστηκε.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση με δυνάμεις της χωροφυλακής, της πυροσβεστικής και 800 εθελοντές να αναζητούν το παιδί αλλά μέχρι ήμερα δεν έχει δώσει σημείο ζωής.

Από τις 12 Ιουλίου έχουν σταματήσει οι έρευνες σε τοπικό επίπεδο ενώ σύμφωνα με τον Ρεμί Αβόν, εισαγγελέα στην ευρύτερη περιοχή Digne les Bains, την Δευτέρα ανοίγει αυτόματα ο φάκελος προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση.

Έχουν γίνει έρευνες σε 30 σπίτια, έχουν ανακριθεί 25 κάτοικοι ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος επισκεπτών στο χωριό όπου εξαφανίστηκε ο Εμίλ.

Ο δήμαρχος Φρανσουά Μπαλίκ δήλωσε πως πήρε την απόφαση να απαγορευτεί η είσοδος σε κάθε ξένο επισκέπτη μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, ώστε να αποφευχθούν οι «περίεργοι» τουρίστες.

Τροχαίο και εξαφάνιση;

Πάντως, αν και ανακρίθηκαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού και ερευνήθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, οι Αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, επέμειναν στην εξέταση ενός έφηβου γιου αγροτών της περιοχής, τον οποίο ανέκριναν πολλές φορές καθώς είναι οδηγός τρακτέρ και στο χωριό όλοι γνωρίζουν την αγάπη του για την υπερβολική ταχύτητα.

Από τις πρώτες μέρες των ερευνών για τον εντοπισμό του Εμίλ ο εκπρόσωπος της χωροφυλακής σε συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, όπως η απαγωγή ή τροχαίο δυστύχημα με τον οδηγό να κρύβει ή να μεταφέρει σε άλλο σημείο τη σορό του θύματος.

Ο έφηβος αγρότης, οδηγός τρακτέρ, έχει προκαλέσει στο παρελθόν δύο ατυχήματα, το ένα με όχημα τύπου buggy το 2021 και το περασμένο έτος ατύχημα με αγροτικό όχημα το οποίο είχε υπερφορτώσει με ζωοτροφές.

Ο έφηβος μετά το πέρας των ανακρίσεων αφέθηκε ελεύθερος και οι Αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν τα άλλοθι όλων των ανθρώπων που βρέθηκαν στο χωριό την ημέρα της εξαφάνισης του Εμίλ.

Ωστόσο οι Αρχές επικεντρώνονται στον έφηβο και πρόκειται για την πρώτη θετική εξέλιξη για την εύρεση, έστω της σορού, του μικρού αγοριού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.