Βγάζει νικητή: Ποιον από του 4 υποψήφιους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ο Τσίπρας

Βγάζει νικητή: Ποιον από του 4 υποψήφιους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ο Τσίπρας

Τι μέλλει γενέσθαι

Μετά τις υποψηφιότητες της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την ηγεσία του κόμματος, το πρωί του Σαββάτου υποψηφιότητα κατέθεσαν επίσης ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης.


Ο βουλευτής των Χανίων ενώ ανέβηκε στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής αποφάσισε να μιλήσει μόνο επί της διαδικασίας. Ο κ. Πολάκης θα είναι υποψήφιος μόνο αν η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ μετατεθεί πολύ αργότερα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκα η οποία έγινε γνωστή το μεσημέρι του Σαββάτου όταν έστειλε επιστολή προς το Προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισήγησή του με την οποία υπέβαλλε και την υποψηφιότητά του ο κ. Τζουμάκας αναφέρεται στις πρόσφατες εξελίξεις: «Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, συνεχιζόμενη υποβόσκουσα κρίση στην οικονομία, παραγωγική αναιμία, άδικη και διανομή του παραγόμενου πλούτου, ανεξάρτητα από τις διαχειριστικές επιλογές που προβάλλει η κυβέρνηση ως δήθεν λύσεις».

Σε αυτά συνεχίζει ο κ. Τζουμάκας προστίθεται «η ερήμην της βουλής και του ελληνικού λαού προσχώρηση στην λογική των συμβιβασμών που χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο Αιγαίο και το Κυπριακό, παραβιάζοντας πάγιες εθνικές θέσεις καθ’ υπόδειξη εξωτερικών παραγόντων».

Παράλληλα, ο Διονύσης Τεμπονέρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ποιον στηρίζει ο Τσίπρας;

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιο κοντά στον Νίκο Παππά και την Έφη Αχτσιόγλου από τους υποψήφιους για την προεδρία.

Όμως δεν αναμένεται μέχρι το τέλος της διαδικασίας να υποστηρίξει ανοιχτά κανέναν καθώς δεν θέλει να επηρεάσει τους ψηφοφόρους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.